More

  RECENSIE | Tom Odell in De Roma: van interactie met het publiek was er niet echt sprake

  -

  Op woensdag 20 maart streek Tom Odell neer in De Roma in Antwerpen met zijn nieuwste tour. Het was nog maar sinds De Warmste Week geleden dat hij in België was, maar dat betekende gelukkig niet dat hij ons nu zomaar zou overslaan. Integendeel, hij zorgde voor een lange show gevuld met een stevige portie muziek en een mooi lichtspektakel.

  Tom Odell & his band welcome you to the Black Friday Tour”. Dat was hoe Tom Odell zijn show opende in De Roma en dat was absoluut niet gelogen. De tour draait rond zijn nieuwste album en zijn gelijknamige single, Black Friday. Deze hebben niets te maken met het Amerikaanse shop-fenomeen, maar wel met de donkerte die gepaard gaat met het einde van een relatie. Van een donkere show was echter niet veel te merken.

  Samen met zijn zeskoppige band zorgde Odell ervoor dat er de hele avond gedanst en gesprongen kon worden. Waar een album van Tom Odell soms wat zwaar en weemoedig kan klinken, was hier live niets van te merken. Met behulp van zijn band kon de Another Love-zanger zijn liedjes een nieuw leven in blazen en werden ze grootser dan ooit met muzikale outro’s en muzieksolo’s voor elk van de muzikanten. Deze werden af en toe afgewisseld met Odell solo aan de piano voor een meer ingetogen moment. Maar al snel sprong de band weer mee op het podium om hun magie te werken.

  Van interactie met het publiek was er niet echt sprake. Behalve de klassieker “Antwerp how we feelin’?” bleef de show vooral op het podium, waar hij zich helemaal uitleefde. Echter werd er een uitzondering gemaakt wanneer er iemand tijdens het rustige Heal moest niezen. Naast het publiek kon ook Odell zijn lach niet inhouden, stopte hij met spelen en riep hij al lachend “Bless you” door de zaal. Professioneel als hij is, pakte hij de draad weer verder op en kreeg hij de zaal weer muisstil. Het echt hoogtepunt van de show was toch wel de afsluiter Another Love. Vanaf de eerste piano-tonen ging het publiek uit zijn dak en schreeuwden ze mee als nooit tevoren, wat zorgde voor een catharsis einde van een memorabele show.

  Tom Odell in een prachtige zaal, met een enthousiast publiek en gepassioneerde muzikanten is duidelijk een combinatie die werkt. Wij kunnen alvast niet wachten om hen deze zomer weer aan het werk te zien op Rock Werchter!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie