More

  Glenn wint Big Brother 2024!

  -

  Na 3 maanden Big Brother op televisie, volgde gisteren de langverwachte finale van het programma. De Belgische Glenn (32) ging met de jackpot van €56 266 naar huis.

  Op maandag 15 januari stapten 13 bewoners het huis in van Big Brother; Basiri, Ronahi, Sonja, Alice, Tyron, Dilano, Lenie, Ashley, Tom, Karen, Danny, Ariana en Randy. In de weken nadien volgden nog andere bewoners zoals; Glenn, Jimmy, Sabeau, Nouchka, en Doriana. Het sociale experiment was bijna elke dag op televisie, gevolgd door een liveshow op zaterdag, waarbij iedere week één bewoner naar huis moest. Alice, Randy en Glenn bleven als laatste over, en maakten kans op de jackpot en dus ook de winst. Glenn werd zo gekozen als favoriet door de kijker, gevolgd door Alice (2de plaats) en Randy (3de plaats). In de finale waren ook de oud-bewoners aanwezig, alsook de familie en vrienden van de finalisten. Presentatrices Geraldine en Tatyana presenteerden iedere zaterdag de liveshow, en mochten in de finale ook de cheque aan Glenn overhandigen.

  “Het was een onvergetelijk avontuur en dat ik dan uiteindelijk de overwinning behaal is helemaal de kers op de taart. Ik ben zo blij en had dit nooit verwacht.”– Glenn, winaar Big Brother 2024

  Concept & oorsprong

  Big Brother is een van oorsprong Nederlands programma bedacht door televisiemaker John de Mol. Een groep onbekenden worden gedurende enkele maanden opgesloten in een speciaal gebouwd huis. Dag en nacht houden camera’s en microfoons alles in de gaten wat er in het huis gebeurt. Als kijker kans je ook via een stream 24/7 alles live meevolgen. Tijdens het verblijf in het Big Brother huis hebben de deelnemers geen contact met de buitenwereld. Door middel van opdrachten kunnen ze geld verdienen voor de jackpot, persoonlijke voordelen bemachtigen of andere prijzen winnen.

  In de vroege jaren 2000 was het programma een groot succes, en kende het in Vlaanderen zes reguliere, één All Stars en twee VIPS seizoenen tot 2007. In 2021 maakten RTL en Playmedia bekend samen te werken voor een nieuw seizoen. Ondertussen is het anno 2024, al het 4de seizoen van de nieuwe lichting. De vorige winnaars waren Jill Goede (NL, 2021), Salar Abbasi Abraasi (NL, 2022) en Bart Vandenbroek (BE, 2023). Ondertussen is het format van Big Brother al te zien in meer dan 80 landen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie