More

  RECENSIE | Declan McKenna @AB: ‘Dé soundtrack van de zomer’

  -

  De aprilse grillen zijn volop in gang en ook de temperaturen willen maar niet stijgen. Toch ging gisteravond de zon fel schijnen in de Ancienne Belgique in de vorm van Brits singer-songwriter Declan McKenna. Hij stelde er zijn derde album What Happened To The Beach? voor.

  Onder oorverdovend applaus en in een lila gestreept hemd met seventieskraag betrad Declan McKenna het podium. Hij trapte de show af met ‘Sympathy’, meteen een vrolijke noot om de avond mee te starten. 

  Declan werd vergezeld door een vijfkoppige band die uitmuntend speelde. De band had ook letterlijk alles uit de kast gehaald: een dwarsfluit, een tamboerijn, sambaballen,… Er was geen instrument dat we niet voorbij zagen komen. Bovendien klonken zijn nieuwe nummers, zoals ‘Nothing Works’, live wat steviger dan het album op Spotify, wat zeker in de smaak viel bij het publiek. 

  Na een fantastisch eerste deel van de show was het tijd voor wat nostalgie. Declan nam plaats aan de piano en speelde ‘Brazil’, een nummer dat hij schreef toen hij 16(!) was en dat tevens het begin van zijn muzikale carrière betekende. Met ‘Be an Astronaut’ en ‘It’s an Act’ kabbelde de setlist verder als een beekje in de zomer, dat daarna in een stroomversnelling kwam – lees veel gitaar en veel slagwerk – met onder andere ‘The Phantom Buzz (Kick In)’ om uit te monden in een krachtige waterval met ‘British Bombs’.

  Aan podiumprésence ontbreekt het de Brit zeker en vast niet. Declans energie lijkt onuitputtelijk. Na een anderhalf uur durende show sprong hij op en neer alsof hij net drie koffies had gedronken en rende hij nog wat ererondjes op het podium; ererondjes die meer dan verdiend waren na deze onvergetelijke show.

  What Happened To The Beach? is dé soundtrack van de zomer. Gezellig bij het kampvuur, op het terras tot in de late uurtjes of dansend op het dorre gras van je favoriete festivalweide, dit album past op elk moment. Benieuwd om het zomerse album live te ontdekken? Declan McKenna staat op vrijdag 5 juli in Klub C op Rock Werchter (en er zijn nog combitickets!).

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie