More

  Sony opent Direct-webwinkel in Duitsland: kan je er PS5 (PlayStation 5) kopen? Wanneer in België en Nederland?

  Sony opent Direct-webwinkel in Duitsland: kan je er PS5 (PlayStation 5) kopen? Wanneer in België en Nederland?

  -

  In Duitsland kan je sinds maandag hardware en games rechtstreeks van Sony kopen via de PlayStation Direct-winkel. Voorheen was dat niet mogelijk en moest je langs een lokale retailer. De webwinkel komt – waarschijnlijk dit jaar nog – naar België, Nederland en Luxemburg.

  Eind vorig jaar was Sony op zoek naar een verantwoordelijke die de Europese PlayStation Direct-winkel zou leiden. Dat is de eigen webwinkel van Sony die ook al in de Verenigde Staten bestaat. De verantwoordelijke zou vanuit het Verenigd Koninkrijk werken en de grote baas zijn van de verschillende Europese webwinkels. Eerder dit jaar maakte Sony bekend dat ze de intentie hadden om in 2021 hun Direct-winkel in verschillende Europese landen te lanceren, waaronder de Benelux, Frankrijk en het VK.

  De Europese primeur is weggelegd voor Duitsland. Zo kan je daar sinds maandag terecht voor hardware, zoals de DualSense-controllers en de Pulse 3D-headsets, en games voor de PlayStation. Je koopt in dat geval rechtstreeks van Sony, zonder tussenpartij.

  PS5 (nog) niet

  Op het moment van schrijven is de webwinkel nog niet beschikbaar in ons land. Al zou dat zeer binnenkort veranderen. Zo schrijft PlayStationDE op hun Twitter-account dat ook België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk binnenkort aan de beurt zullen zijn.

  Of dat ook goed nieuws is voor de beschikbaarheid van de PlayStation 5, valt nog af te wachten. Bij de lancering van de Duitse Direct-winkel was de PS5 nog niet beschikbaar. Dat is gek, want het had de lancering van de store een enorme boost kunnen geven. Momenteel kampt Sony nog steeds met grote achterstanden in de productie. Dat komt door het wereldwijde tekort aan semi-conductoren en chips. Hierdoor kunnen ze niet voldoende PlayStation 5’s produceren om aan de enorme vraag te voldoen.

  Wat we wel weten, is dat in de Verenigde Staten de PS5 wel beschikbaar wordt gesteld via PlayStation Direct. Consumenten kunnen zich inschrijven via een wachtlijst, waardoor Sony – te pas en te onpas – uitnodigingen verstuurd om een console online te kopen. Enkel diegenen die op de link in de mail klikken, worden in de wachtrij geplaats om een unit te kopen. Of dat systeem ook in Europa gehanteerd zal worden, is niet bekend.

  Hoelang duurt het tekort nog?

  Het zou nog weleens tot diep in 2022 kunnen duren vooraleer het tekort aan chips opgelost is. Op dit moment doet Sony er alles aan om voor de feestdagen duizenden spelconsoles klaar te hebben. Ze huren zelfs vliegtuigen in om de lange reis tussen de fabrieken in Azië en Europa te overbruggen. Je kan de komende tijd dan ook wel een nieuwe levering verwachten. Het blijft dan ook aangeraden om regelmatig de websites van de retailers te checken. Je kan je bovendien nog steeds inschrijven Bol.com via de ‘hou mij op de hoogte’-knop (aff.)

   

  Check de voorraden bij onze partners

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer