More

  PS5 kopen? Nieuwe voorraad Sony PlayStation 5 aangekomen in België en Nederland

  PS5 kopen? Nieuwe voorraad Sony PlayStation 5 aangekomen in België en Nederland

  -

  Goed nieuws voor wie op zoek is naar een Sony PS5. Momenteel vinden er verschillende nieuwe leveringen plaats bij Belgische en Nederlandse webwinkels. Zo hebben Coolblue en Nedgame nieuwe ladingen online geplaatst.

  Het is al van november 2020 geleden dat Sony de nieuwe PlayStation 5 uitbracht, maar anderhalf jaar later kan je de nieuwe spelconsole amper vinden. De oorzaak is nog steeds het wereldwijde tekort aan halfgeleiders en chips. Door de coronacrisis en een grote brand bij een belangrijke fabrikant worstelt de technologische industrie al een tijdje met het tekort. Zo duurt het tegenwoordig ook erg lang voor je een auto geleverd krijgt. Op sommige modellen moet je een jaar wachten.

  Check de voorraden (aff.)

  Europese chips

  Al is de Europese Unie wel actief bezig met de problemen. Zo heeft de Europese Commissie een ambitieus plan opgemaakt op de Europese chipindustrie nieuw leven in te blazen. Om het plan te realiseren hebben ze maar liefst 43 miljard euro opzij gezet. De Commissie wil niet alleen chipfabrieken naar Europa lokken, maar ook een innovatieve speler worden. Zo willen ze chips maken met 2 nanometer-technologie. Daardoor kunnen chips kleiner en sneller worden. Dat is een gangbaar proces. Zo maakt Apple hun nieuwe A15-chips met 5 nm-technologie. Enkele jaren geleden werden die chips nog op 7 nanometer gebouwd.

  Al zal het hele proces een aantal jaren duren en zal het zeker geen oplossing vormen voor het huidige chiptekort. Tot op heden wordt het overgrote deel van de chips nog steeds in Azië gemaakt. Fabrikant Intel verwacht dat de tekorten nog zeker tot 2023 zullen aanhouden. Ook Sony is zich bewust van de problemen en verwacht in heel 2022 nog tekorten in aantal chips, zo zei de CFO van Sony aan Bloomberg. Zo zullen we dus toch nog een hele tijd met een tekort aan PS5-units te kampen hebben.

  UPDATE: Nieuwe leveringen op komst

  Om de rekken, tijdens de feestdagen, maximaal gevuld te houden zette Sony eind 2021 zelfs cargovliegtuigen in. Daardoor moesten de pas geproduceerde spelconsoles geen lange reis afleggen via schip. Terwijl je met het vliegtuig slechts 12 uur reist van Azië naar Europa, duurt een tocht met een cargoschip minstens 30 dagen. Al lijkt de sprint van afgelopen jaar gevolgen te hebben voor de leveringen in 2022, want de voorbije weken waren er amper nieuwe leveringen in Europa.

  De laatste weken komt er wel vaker goed nieuws. Want zo had MediaMarkt Nederland op 4 maart enkele nieuwe units in stock. In februari hadden de Belgische winkels van MediaMarkt enkele bundels op stock. De grootste kans op een PS5 die heb je tegenwoordig bij Amazon. Je kan dan kiezen uit de verschillende webwinkels, zoals Amazon Nederland, Amazon Duitsland, Amazon Frankrijk, Amazon Spanje en Amazon Italië. Amazon UK kan je beter vermijden, want naast een adapter voor de Britse stekker, moet je ook extra geld voorzien voor de BTW en invoerrechten. Dat komt doordat het Verenigd Koninkrijk geen lid meer is van de Europese Unie.

  Al geven de leveringen in het Verenigd Koninkrijk vaak hints over wanneer we in België en Nederland nieuwe leveringen kunnen verwachten. De leveringen vinden vaak gelijktijdig, met enkele dagen verschil plaats. Op het welingelichte @PS5StockAlertUK worden deze week een heleboel nieuwe leveringen verwacht bij Britse retailers. De eerste tekenen van nieuwe ladingen zijn ook bij ons te zien want op 8 maart waren er PS5’s te koop via de Coolblue-app. Ook bij Nedgame (aff.) zijn er op 11 maart nieuwe leveringen geweest.

  Mogelijk zien we bij Coolblue, MediaMarkt, Bol.com en Amazon dus nieuwe voorraden verschijnen. We raden je daarom aan om de websites te bezoeken en je – indien mogelijk in te schrijven op de abonnement diensten van de retailers. Dat is bijvoorbeeld mogelijk bij Bol.com (aff.).

  Check de voorraden (aff.)

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie