More

  ‘OLIVIA RODRIGO: driving home 2 u’ op Disney+: het inspirerende verhaal achter haar album

  ‘OLIVIA RODRIGO: driving home 2 u’ op Disney+: het inspirerende verhaal achter haar album

  -

  Dat Olivia Rodrigo een talent heeft voor muziek wisten we al, maar deze film maakte het meer dan duidelijk. Zij die willen ontdekken welke verhalen er schuilen achter het Sour album kunnen in driving home 2 you vinden wat ze zoeken én meer.

  Vorig jaar bracht nieuwe artieste Olivia Rodrigo haar debuutsingle uit, wat uitmondde tot een gigantisch succes waarna ze wekenlang internationaal op de hitlijsten stond. Haar nummer drivers license raakte bij vele luisteraars de juiste snaar, vanwege de relateerbare tekst en een brug om luidkeels mee te zingen.

  Sneltrein

  Vanwege het gigantische succes van haar eerste single kreeg de artieste onmiddellijk de drang een heel album tot stand te brengen. Ze wilde gebruikmaken van de razende populariteit van haar debuut én haar tweede single déja vu. En dus bracht Rodrigo binnen enkele maanden een heel album tot leven, met nummers in alle soorten genres. Ze heeft een overduidelijk goed gevoel voor catchy melodieën en pakkende lyrics.

  Toen SOUR uitkwam was het album niet precies wat wij ervan verwachtten, maar het charmeerde ons met zijn unieke sound en soundtrackachtige sfeer. In deze documentaire geeft Olivia Rodrigo een draai aan sommige nummers door van genre te wisselen, telkens op een andere locatie die voor haar veel betekende tijdens het werkproces van SOUR. Het levert alvast vele mooie beelden op, zoals een nummer met een band in een verlaten vliegtuig of één met een orkest in het midden van een soort woestijn.

  Olivia Rodrigo on Directors Chair
  Interscope Records © 2022

  Een dagboek voor iedereen

  SOUR behandelde vele onderwerpen: jezelf vergelijken met anderen, iemand alles geven om te zien dat ze iemand anders kiezen, slachtoffer zijn van emotionele mishandeling of iemand missen en weten dat je nog steeds van ze houdt. De nummers spraken velen aan vanwege wat ze voor hen betekenen, maar driving home 2 u vertelt meer over wat ze voor de zangeres zelf betekenden.

  Zo schijnt ze voor het eerst in lange tijd wat licht op de grootse reactie van het algemene publiek op het verhaal achter haar debuutsingle en vertelt zij haar kant van het verhaal dat door sensatiezoekers wel vaker werd opgeblazen. We leren haar kennen als artieste én als persoon, waardoor we veel appreciatie kunnen opbrengen voor het album dat ze vorig jaar op de markt bracht.

  Met GoPro-beelden en originele demo’s van de nummers neemt Rodrigo ons mee naar de geboorte van haar allereerste muziekkindje en hoe zij die periode in haar leven beleefde. Haar succes heeft haar als persoon veranderd op vele manieren, goed en slecht, maar ook als artiest. Wij verheugen ons alvast op een volgend album, dat gezien de kwaliteit van SOUR alleen maar kan verrassen.

  Bekijk hier de trailer:

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie