More

    ‘Look Both Ways’ op Netflix: Diepgang afwezig gedurende het hele verhaal (★★)

    Advertentie

    -

    Wat als je een andere keuze had gemaakt op een bepaald moment in je leven? Was je leven dan compleet anders verlopen? Die vraag wordt gesteld in de nieuwe Netflix-film: ‘Look Both Ways’. Voor Riverdale-actrice Lili Reinhart is het één van haar eerste hoofdrollen in een langspeelfilm.  Ze speelt de vrolijke Nathalie die net afstudeert aan de universiteit en op twee verschillende manieren haar toekomst tegemoet gaat.

    Het leven van de Amerikaanse Nathalie zien we in ‘Look Both Ways’ tegelijkertijd in twee verschillende parallelle universa. In de eerste blijkt ze zwanger te zijn na een one night stand met haar beste vriend Gabe. Ze besluit haar dromen op te bergen en terug thuis te gaan wonen bij haar ouders. In de andere versie is ze niet zwanger en verhuist ze naar Los Angeles om haar droomjob als illustrator – haar jobomschrijving blijft echter heel vaag – na te gaan.

    Credits: Netflix

    Op het eerste zicht lijkt dit een romantische komedie die ietwat anders in elkaar lijkt te zitten. Al blijkt na enkele minuten in de film, dat dit weer één van de zovele Netflix-films is die we al gehad hebben. Je hebt in de eerste minuten zelfs niet door dat er twee verschillende versies van Nathalies leven afgespeeld worden. Dat wordt ook niet verteld op het scherm. Verwarring besluipt ons door het gebrek aan context.

    Zowat op alle vlakken blijft het verhaal op een laag pitje voortbranden. Lili Reinhart bewees meermaals al dat ze kan acteren. De rest van de cast is wat onbekender bij het bredere publiek. De rol van de ouders van Nathalie bijvoorbeeld: dat zijn twee heel hysterische personages met weinig diepgang. Wanneer Nathalie in de ene versie vertelt dat ze zwanger is, komen de acteerprestaties van de ouders over alsof deze twee uit een amateuristisch toneelgezelschap komen. De relatie die Nathalie met haar ouders heeft blijft oppervlakkig en raar. De beste vriendin van Nathalie, Cara blijft ook karig op de achtergrond.

    Verder is ‘de badkamer’ in het studentenhuis zowel in het begin van de film als op het einde even te zien. Al weet je als kijker niet goed wat er nu zo speciaal is aan die ruimte. In de eerste versie ontdekt ze dat ze niet zwanger is in die badkamer, in de tweede versie blijkt ze dat wel te zijn. Op het einde van de film komen de twee versies dan terug samen in de badkamer.

    In het begin hadden we veel verwachtingen van deze film. Het werd dan ook groots aangekondigd op sociale media dat deze film eraan zat te komen. Al blijkt in het eindoordeel dat deze zo in het rijtje past van ‘basic’ romantische komedies. Conclusie? Je blijft dus op je honger zitten, bekijk hem vooral dus wanneer je eerst alle goede films van Netflix hebt gezien.

    Advertentie
    Advertentie

    Lees Meer