More

  Zwitserse Veronica Fusaro brengt deugdzame warmte en nostalgie met ‘Beach’

  © Nils Sandmeier

  Zwitserse Veronica Fusaro brengt deugdzame warmte en nostalgie met ‘Beach’

  -

  Wij nemen u dit weekend mee op een prachtige nostalgische trip vol warmte. Ontdek ‘Beach’ van Veronica Fusaro. Het is onze Must Discover.

  De 23-jarige Zwitserse Veronica Fusaro debuteerde in 2017, waarna EP’s ‘Lost in Thought’ (2017) en ‘SUNKISSED’ (2019) volgden. In ons land is ze nog onbekend, maar in LA, New York en Londen wordt haar muziek gretig beluisterd. Fusaro nam ‘Beach’ op als demo in haar studio in Thun, Zwitserland. Samen met Paul O’Duffy (Amy Winehouse, Dusty Springfield) zorgde ze voor extra kleur en finishing touches.

  Aangename afleiding

  ‘Beach’ is niet het zoveelste feest anthem dat doet herinneren aan de blauwe zee, exotische cocktails en zeevruchten op de grill. Voor Veronica Fusaro gaat het om een relatie die niet op echte liefde teruggaat, maar is aangegaan als een aangename afleiding van het alledaagse leven. De song klinkt warm en deugdzaam door de organische instrumentatie.

  De laatste tijd heeft Fusaro zich ook verdiept in de muziek van haar vaders vaderland, Italië, met name in hun eigenzinnige vorm van  50ies jazz, zoals de overleden bigbandzanger Fred Buscaglione en de bitterzoete feeststemming van Federico Fellini’s ‘La Dolce Vita’. ‘Beach’ is de eerste single van haar aankomende debuutalbum. Ze belooft een soul pop album vol organische en rauwe geluiden, eerlijke teksten en een balans tussen diepgang en speelsheid. Geef toe, dat klinkt goed.

  Check single ‘Beach’ van Veronica Fusaro

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie