Zwangere Guy @ Ancienne Belgique – AB (29.03 / Day 2): Brusselse Koning komt thuis

Zwangere Guy - AB (29.03). "Zwangere Guy had de minste moeite om zijn publiek aan zijn lippen gekluisterd te krijgen, wild te krijgen, te doen springen, dansen. Onthaald als een waren volksheld, rap-koning. We moeten het zelf toegeven, de passie en overgave van Zwangere Guy kan ongetwijfeld zelfs de grootste criticus overtuigen." ★★★★★

De Koning daalde vanavond af naar zijn Paleis. Brusseleir Zwangere Guy stond vrijdagavond voor de tweede maal in de Ancienne Belgique. Samen met een tot de nok gevulde AB zorgde hij voor hét feestje van de maand. 

Twee dagen op rij staat Gorik van Oudheusden aka Zwangere Guy in de Brusselse concerttempel Ancienne Belgique. Je zou zelfs kunnen stellen dat het even zijn Ancienne Belgique was. Iets na 21 uur maakte Guy een groteske entréé via de grote poort achteraan het podium. Bij de eerste blikken op hun rap-koning reageerde het publiek uitzinnig. Vooraan braken spontaan enkele wilde moshpits los. Iets wat we ook aan de lijve ondervonden.

Jong en oud ging er in mee. Het was opvallend hoe hard Guy verschillende leeftijden en geslachten aanspreekt. Zowel tieners, studenten als ouderen waren afgezakt naar de AB. Zo kwamen we aan de ingang twee vrouwen van middelbare leeftijd tegen, naarstig nog zoekend naar een samaritaan die zijn ticket wou verkopen. Zijn het zijn doodeerlijke scherpe teksten, die het hem doen? We vermoeden van wel. Toen Guy zijn Gorik Pt. 1 wou inzetten vroeg hij om complete stilte, eentje die hij met de hulp van enkele mondige concertgangers ook kreeg. We waren er oprecht blij om.

“Dronk teveel pintjes”

De kracht die Zwangere Guy beheerste was die van de afwisseling. Op geen enkel moment wist de man te vervelen. Zijn energetische verschijning, weet in combinatie met zijn goed gebalanceerde set met de perfectie te flirten. Een heleboel gastartiesten waren voor de gelegenheid ook afgezakt naar Guy’s stad. Onder andere Félé Flingue, Peet (zijn maatjes van Le 77), maar ook Darell Cole én Selah Sue kwamen mee de boel op stelten zetten op hun ‘Guy – Funk’. Erg fijn om te zien hoe Selah vooral leek te genieten.

Het is toch ongelooflijk hoe de Brusselaar van afwasser in het AB Resto (zo vertelde Guy zelf, maar hij “dronk teveel pintjes”, n.v.d.r.) tot het grote podium heeft geschopt. ‘Wie Is Guy?’ vroeg hij zichzelf af in zijn opener. Het was ons haast meteen duidelijk wie Guy was. Hij had de minste moeite om zijn publiek aan zijn lippen gekluisterd te krijgen, wild te krijgen, te doen springen, dansen. Onthaald als een waren volksheld, rap-koning. We moeten het zelf toegeven, de passie en overgave van Zwangere Guy kan ongetwijfeld zelfs de grootste criticus overtuigen.

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Zwangere Guy @ AB (29.03 / Day 2)
zwangere-guy-ab-29-03-day-2-brusselse-koning-komt-thuisZwangere Guy had de minste moeite om zijn publiek aan zijn lippen gekluisterd te krijgen, wild te krijgen, te doen springen, dansen. Onthaald als een waren volksheld, rap-koning. We moeten het zelf toegeven, de passie en overgave van Zwangere Guy kan ongetwijfeld zelfs de grootste criticus overtuigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in