More

  © McDonald’s Belgium

  Zo zal McDonald’s maandag de deuren opnieuw openen tijdens corona

  -

  Vanaf 8 juni mag de horeca opnieuw de deuren openen. Dat betekent ook dat fasfoodketen McDonald’s opnieuw open mag. Vandaag toonde ze hoe ze vanaf maandag de deuren zullen openen.

  Een verwelkoming door een medewerker, stickers, ontsmette bestelzuilen en een bediening aan tafel. Zo wilt McDonalds vanaf 8 juni de deuren opnieuw openen. De keten heeft samen met zijn franchisenemers nieuwe veiligheidsprocedures uitgewerkt en geïmplementeerd in een prototype restaurant in Korbeek, Waals-Brabant.

  Zo zal je vanaf aankomst op de parking een gegarandeerde fysieke afstand hebben dankzij wachtfrietjes op de grond. Aan de ingang zal een medewerker klaar staan om klanten te ontvangen, maatregelen uit te leggen en het aantal klanten in het restaurant te beperken. Klanten geven hun bestelling door aan de bestelzuilen die voor elk gebruik worden gereinigd en ontsmet waarna ze aan tafel worden bediend met de nodige afstand dankzij een trolley. Voetjes onder tafel schuiven en volop genieten dat is het enige dat rest voor de klant. Afruimen zal je niet meer moeten doen, dat wordt voor jou gedaan.

  © McDonald’s Belgium

  Schermen en vereenvoudigd menu

  Het aantal tafels in het restaurant zal beperkt zijn, zo zijn er ook tal van schermen geplaatst tussen de tafels en aan de bestel- en afhaaltoog. Na elk gebruik wordt de tafel afgeruimd, gereinigd en gedesinfecteerd. Stephan De Brouwer, Managing Director van McDonald’s Belgium uit: “Contactloze bediening, dat wordt de nieuwe standaard om de sociale afstand en de veiligheid van onze klanten en onze mensen te garanderen. Het prototype restaurant staat symbool voor het restaurant van morgen. Een nieuwe maar veilige ervaring, die aangenaam en ontspannend is, net zoals de klant gewoon is bij McDonald’s.”

  Enig minpunt is dat de menukaart tijdelijk beperkt blijft. Dat dient ertoe om het aantal medewerkers in de keuken te beperken. Ook de openingsuren zijn beperkter dan anders. Daarnaast draagt elke medewerker in het restaurant een mondmasker en handschoenen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie