Zo zal het nieuwe Kanal-museum eruit zien

© NoaArchitecten / Stichting Kanal

Het ontwerp van NoAarchitecten (Brussel), EM2N (Zürich) en Sergison Bates Architects (Londen) is door een jury unaniem verkozen als het toekomstige ontwerp van Kanal-museum in Brussel. Meest opvallende: het hele gebouw zal worden omring door een lichtkrant. 

Op 5 mei van dit jaar, zal Kanal reeds zijn deuren openen met tijdelijke expositie. Daarna zal het gebouw een grondige renovatie ondergaan tot begin 2023. Ook tijdens de verbouwingen staat activiteiten gepland.

Het ontwerp van onder andere NoAarchitecten kreeg als naam “een podium voor Brussel”. Het gebouw zal naast het museum voor moderne en hedendaagse kunst ook een brasserie en een dakrestaurant krijgen. Het ontwerp kost 125 miljoen euro.

© NoaArchitecten / Stichting Kanal
© NoaArchitecten / Stichting Kanal

Binnenstraat centraal

Centraal in het ontwerp is de binnenstraat. Deze verbindt alle elementen in het museum. Via de binnenstraat bereik je zowel het museum voor moderne en hedendaagse kunst, het architectuurcentrum CIVA en een auditorium met 400 zitplaatsen.

In het museum zal ook plaats zijn voor workshops, die zullen ze huishouden in de voormalige werkplaatsen van de Citroëngarage.

© NoaArchitecten / Stichting Kanal
Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in