More

  Zo help je de contact tracing vooruit: bekijk je laatste locaties via je iPhone

  -

  Door onze drukke levens kan het moeilijk onthouden waar we de laatste dagen uitgehangen hebben. Het is een cruciaal gegeven om aan contact tracing te doen. Wanneer ging je nou alweer langs bij vrienden, de supermarkt, de kapper of op restaurant? Dankzij deze truc kan je jouw laatst bezochte locaties bekijken.

  Het is vandaag een veelgehoorde oproep van de experts: beperk je contacten. Alleen zo kunnen we de tweede golf indijken en een lockdown vermijden. Zo riep de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V) vandaag op om de contacten te beperken tot de gezinsbubbel en een een klein aantal vrienden. Zo wordt in geval van besmetting de contact tracing vergemakkelijkt en kan je bubbel bij risico snel in quarantaine.

  Lees verder onder de tweet.

  Omdat we met z’n allen veelvuldig op café, naar een restaurant of winkel gaan, blijft het van belang om je zogenaamde whereabouts en contacten van de afgelopen dagen bij te houden. Je iPhone kan je daarbij op weg helpen, want het toestel memoriseert de laatste locaties waar je de afgelopen dagen hebt uitgehangen.

  Wat moet je doen?

  Je iPhone slaat je laatst bezochte locaties op. Die data delen ze niet met derden en kunnen zij bij Apple zelf ook niet inkijken doordat ze lokaal geëncrypteerd zijn. Enkel jij beschikt over die gegevens. 

  Hoe kan je nu je laatst bezochte locaties bekijken? Ga naar ‘Instellingen’, dan ‘Privacy’. Daarin selecteer je ‘Locatievoorzieningen’ en hierna ‘Systeem’.  In het menu ‘Belangrijkste Locaties’ kan je de meest recente locaties bekijken. Zo nu weet u weer waar u de laatste weken uitgehangen hebt. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie