More

  Zo breng je veilig een bezoek aan de supermarkt in tijden van corona

  Advertentie

  -

  Wie de laatste dagen nauwgezet de regels van de overheid volgt, komt normaal gesproken niet op meer plekken dan de supermarkt, apotheek of krantenwinkel. Dankzij deze tips hou je het bezoek zo veilig mogelijk.

  LEES OOK: Bekijk ook ons dossier ‘coronavirus’

  Het coronavirus kan zich verspreiden door middel van kleine druppeltjes die besmette personen uitscheiden. Dat kan bijvoorbeeld door middel van praten, hoesten of niezen. Druppeltjes die op voorwerpen terechtkomen die je daarna aanraakt en waarna je het gezicht aanraakt, kunnen je besmetten met het coronavirus.

  Uiteraard kunnen de druppels ook op jou rechtstreeks terechtkomen, wanneer een besmet persoon bijvoorbeeld hoest. Daarom is het van belang om steeds 1,5 meter afstand te houden tot andere personen, de druppels reiken normaal gezien niet verder. De meeste supermarkten verplichten klanten om een winkelkar te nemen, zo hou je gegarandeerd de juiste afstand.

  Lege rekken zijn het gevolg van het hamsteren, in de depots is er nog voldoende voorraad. / Archiefbeeld

  Beschouw ieder oppervlak als besmet

  Het is beter om ieder oppervlak als mogelijk besmet beschouwen. Hier zijn enkele tips:

  • Zo raak je best zo weinig mogelijk aan (betaal bijvoorbeeld contactloos).
  • Raak enkel hetgeen aan wat je gaat kopen.
  • Was grondig je handen na een bezoek aan de supermarkt. Dat doe je meteen na het thuiskomen en voordat je de boodschappen opbergt.

  Wat met de boodschappen zelf?

  Het risico op besmette verpakkingen uit de supermarkt is erg laag. Al kan je wel enkele extra voorzorgsmaatregelen treffen:

  • Zo spoel je groenten en fruit grondig af. Groenten en fruit die je schilt zijn ook veilig.
  • Tevens kan je ervoor kiezen om verpakkingen 72 uur te laten staan of ze te desinfecteren. Na 72 uur is er zeker geen virus meer.
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer