Zo beleef je de feestdagen op één: ‘Vrede op aarde’ en special met Philippe Geubels

© VRT

© VRT

Deze kerstvakantie brengt Eén een heleboel passende eindejaarsprogramma’s. Sven de Leijer blikt terug op 2019 in een nieuw seizoen van ‘Vrede op aarde’ en Jeroen Meus zorgt voor inspiratie in de keuken met het nationale kerstmenu. De kijker wordt daarnaast verwend met specials zoals ‘Is er een kerstman in de zaal?’ met Philippe Geubels. En voor het kippenvelmoment zorgt Bart Peeters, met het optreden voor zijn zestigste verjaardag Bart Peeters deluxe.

‘Vrede op aarde’ is terug. Voor het derde jaar op rij mag Sven de Leijer zijn studio vullen met kerstsfeer. De boom is versierd, de pakjes liggen klaar… Maar vooral: Sven heeft zoals gewoonlijk weer een heel jaar veel te veel televisie gekeken. En die buit wil hij maar wat graag met de kijker delen. ‘Vrede op aarde’ blikt terug op 2019,  maar dan wel op de Sven de Leijer-wijze: guitig, met een knipoog, een beetje stout maar overladen met de gezellige warmte van de kerstperiode.

Sven fileert het jaar

© VRT

Doorheen het jaar was Sven erbij op grote momenten: bij de start van de Ronde van Frankrijk, op 26 mei verkiezingsdag, hij reed mee met Johan Vande Lanotte toen die van een bijeenkomst met Didier Reynders kwam, en Sven voelde in maart al politici aan de tand in verband met de coalities die ze na de verkiezingen zouden vormen. Ook Thomas Huyghe heeft dit jaar beelden gesprokkeld voor ‘Vrede op aarde’. Hij richt zijn pijlen op belangrijke thema’s van 2019: de Brexit, de Mobiscore, de klimaatmarsen, de regeringsvorming…

In de studio van ‘Vrede op aarde’ komen telkens drie gasten langs die samen met Sven het jaar fileren, lachen met het jaar, mopperen op het jaar, toasten op het jaar… Het is tenslotte kerst. ‘Vrede op aarde’ voor iedereen.

De ‘Vrede op aarde’-awards met professionele jury

Geen ‘Vrede op aarde’ zonder ‘Vrede op aarde’-awards. Ook dat is stilaan een mooie kersttraditie geworden. Sven wil graag awards uitreiken aan de belangrijkste personen of gebeurtenissen van het jaar: quiz van het jaar, vervoermiddel van het jaar, sportploeg, hartverwarmende actie, uitspraak, stunt, wielerprestatie… Om die beslissing met kennis van zaken en een uiteenlopende vorm van wijsheid te nemen, nodigde Sven weer acht juryleden uit in een chalet in de Ardennen.

Een jury die van alle markten thuis is: comedian Wouter Deprez, TV- en radiomaakster Siska Schoeters, professor Hendrik Vos, zeilster Evi Van Acker, zangeres en coryfee Margriet Hermans, sportanker Maarten Vangramberen, zangeres en MIA-genomineerde Charlotte Adigéry, en uiteraard de voorzitter der voorzitters Jan Peumans. Bovendien nam Sven ook Wim Lybaert mee, voor het goede leven, de catering, en zijn warme uitstraling.

‘Vrede op aarde’: vanaf 22 december van zondag tot en met donderdag rond 20.35 of 21.30 uur (afhankelijk van de datum) op Eén.

Op kerstavond en Kerstmis

Op 24 december zendt Eén ’s avonds het kerstconcert van Britse zanger Robbie Williams uit, ‘The Christmas present’, gevolgd door een exclusief interview van de zanger door Siska Schoeters. Tijdens het concert brengt de zanger zijn grote hits en ook enkele kersklassiekers van zijn album ‘The Christmas present’. Tijdens deze intieme show wordt hij bijgestaan door een aantal bekende gasten.

Kerstman Jacques Vermeire in ‘Is Er Een Kerstman In De Zaal?’ / © VRT

Op kerstdag 25 december zendt Eén het jaarlijkse kerstconcert vanuit het Koninklijk Paleis in Brussel uit. De presentatie wordt verzorgd door Katelijne Boon. In aanwezigheid van de koninklijke familie brengen solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth een uur kerstmuziek.

’s Avonds is er de special ‘Is er een Kerstman in de zaal?’ met Philippe Geubels. Het concept van diens populaire panelquiz ‘Is er een dokter in de zaal?’ blijft hetzelfde, maar natuurlijk is de aflevering helemaal ondergedompeld in kerstsfeer. Geen vragen over medische feiten dit keer, wel over Kerstmis. Ook het decor heeft een make-over gekregen. Dokter Sofie wordt even vervangen door kerstman Jacques Vermeire, het panel bestaat uit Jan-Jaap van der Wal, Barbara Sarafian, Bart Kaël en Jonas Geirnaert.

Op oudejaarsavond en Nieuwjaar

© VRT

Op oudejaarsavond 31 december kan iedereen genieten van een nieuwe Down the snow. Daarin liften Dieter Coppens en Kevin, uit het eerste seizoen van Down the road, voor De warmste week van Rusland naar België om zo geld in te zamelen voor het goede doel GimmeShelter, een vzw die zich inzet voor daklozen in Vlaanderen. Ze maken een reis van meer dan 3.000 kilometer, van het Rode Plein in Moskou naar de warmste plek in Vlaanderen.

Daarnaast is er de film ‘The big friendly giant’ voor de hele familie. Nadien is het aftellen naar 2020 met live vuurwerk. Het is intussen een traditie geworden: vanop de kaaien in Antwerpen telt Eén samen met 60.000 toeschouwers en kijkers live af naar het nieuwe jaar.
Deze keer zijn Thuis-acteurs Tine Priem en Raf Jansen de gastvrouw en -heer van de avond. Zij warmen de kijkers op met enkele verrassende filmpjes en tellen af naar het nieuwe jaar en naar het feestelijke vuurwerk. Om middernacht brengt Eén dan live het spectaculaire vuurwerk dat vijftien minuten lang wordt afgestoken boven de Schelde. Tot slot is het feesten geblazen met een captatie van MNM Back to the 90’s & nillies in het Sportpaleis van Antwerpen. Op Nieuwjaarsdag kan iedereen gezellig samen in de zetel kruipen met de derde film van ‘FC De Kampioenen’.

Op de laatste zondag van de vakantie, 5 januari, is de ontknoping van de spannende fictiereeks ‘De twaalf’ te zien op Eén. Daarnaast is het genieten van het kerstconcert ‘Bublé!’ met de Canadese jazzzanger Michael Bublé. Deze intieme special neemt het publiek mee op een muzikaal avontuur doorheen de carrière van de zanger. Bublé wordt begeleid door een 36-koppig orkest en brengt naast eigen nummers ook enkele klassiekers zoals ‘Fly me to the moon’ en ‘You’re nobody ‘til somebody loves you’.

Volg voor meer

1 REACTIE

  1. Thank you fօr the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
    Look advanced to far addeⅾ agreеable from you! By the way,
    how can we communicаte?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in