More

  Zenders passen dagprogrammering aan door coronavirus: herhalingen en VTM Nieuws Update

  Advertentie

  -

  U heeft het geweten. Het coronavirus is in ons land en de regering neemt drastische maatregelen om de verspreiding te beperken. De televisiezenders passen daarom ook hun programmering aan.

  VRT

  De VRT past haar programma-aanbod aan na overleg met Vlaams minister van Media Benjamin Dalle en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Het opschorten van de lessen tot eind maart hoeft geen verloren periode te zijn. De VRT biedt leerkrachten en leerlingen een aantrekkelijk, educatief alternatief aan via haar televisie- en radiokanalen, online en via het streamingplatform VRT NU. Tegelijk komen er voor ouderen herhalingen van iconische televisiereeksen.

  Door de coronacrisis zien de dagen van vele Vlaamse kinderen, jongeren en ouderen er de komende weken helemaal anders uit. Kinderen en jongeren blijven ofwel thuis, of ze worden opgevangen op school. Daarom brengt de VRT een extra educatief programma-aanbod op Eén, Canvas, Ketnet en VRT NU. Ook voor de samenwerking met het Archief voor Onderwijs zal extra aanbod ontsloten worden.

  Ouderen krijgen de komende weken minder bezoek, omdat rechtstreeks contact met jongere generaties wordt afgeraden. Daarom zal Eén in de namiddag iconische, nostalgische tv-reeksen uitzenden, speciaal op vraag van senioren.

  Extra educatieve programma’s

  Op Eén komt er in de weekdagen tussen 8.30 u. en 12.00 u. een programmatie met extra educatieve waarde voor schoolgaande kinderen en jongeren, of ze nu thuis zitten of op school. Van 8.30 tot 10.00 u. komen er op Eén educatieve programma’s van Ketnet voor kinderen in de lagere school. Van 10.00 u. tot 12.00 u zijn er programma’s voor jongeren: het gaat bijvoorbeeld om herhalingen van ‘De klas’ (met Danira Boukhriss over liefde, met Tom Waes over geld, met Lieven Scheire over genetica,…). Ook een selectie van de colleges van ‘de Universiteit van Vlaanderen’ zal uitgezonden worden op Eén, gevolgd door een aflevering van ‘KLAAR’.

  Ook het streamingplatform VRT NU voorziet een extra educatief aanbod vanaf maandag 16 maart.

  Videoboodschappen via Eén

  Daarnaast start Eén nog een campagne vanuit het idee: “Net nu we elkaar hard nodig hebben, moeten veel mensen elkaar missen. Maak daarom een videoboodschap via Een.be.” Eén zendt zoveel mogelijk boodschappen uit op tv, rond 17.00 u (vanaf maandag 16 maart).

  DPG Media (VTM, Q2, CAZ)

  Bij DPG Media blijft de programmering behouden. Zo zijn doorheen de week herhalingen van ‘Familie’, ‘Wittekerke’, en ‘Aspe’ te zien. Nu zaterdag 14/03 zijn er de films ‘Avengers: Infinity War’, ‘American Made’ en ‘Bad Boys en is er ‘Een Frisse Start met vtwonen’, kwestie van inspiratie op te doen over hoe je het thuis nòg gezelliger kan maken in deze quarantainetijden. Ook op videoplatform VTM GO kan je allerlei films en series bekijken. Op nieuwe zender CAZ 2 zijn tal van Vlaamse en Internationale series te zien zoals: ‘Snowfall’, ‘Fugitives’, ‘Vanished by the Lake’ en Connie & Clyde’.

  Vanaf nu brengt VTM NIEUWS buiten de reguliere nieuwsuitzendingen en eventuele speciale updates, elke avond na de tweede prime rond 22u30 standaard een VTM NIEUWS Update om de situatie op de voet te volgen. Dit tot wanneer het nuttig en nodig is.

  © VTM Nieuws

  SBS (VIER, VIJF)

  Ook de SBS-zenders VIER en VIJF passen hun dagprogrammering uit. Zaterdag zendt VIER vier afleveringen van ‘Dancing with the Stars’ na elkaar uit – we zien onder meer Julie Vermeire, Jani Kazaltzis en Kelly Pfaff het beste van zichzelf geven op de dansvloer. Zondag is het volledige laatste en derde seizoen van ‘Bake off Vlaanderen’ integraal te zien overdag.

  Vanaf maandag brengt VIER dagelijks afleveringen van het meest recente seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. VIJF brengt elke namiddag een aflevering van het allereerste seizoen van ‘Love Island’, en in het weekend marathons van ‘Zo Man Zo Vrouw’.

  Door de Coronamaatregelen worden bovendien alle sportevenementen afgelast en dat heeft ook gevolgen voor de programmering van VIER de volgende dagen: ‘Sports Late Night’ zal zondagavond niet op VIER te zien zijn en ook de Champions League-wedstrijd van volgende dinsdag valt weg. Na ‘Café De Mol’ zendt VIER zondagavond daarom  een herhaling van ‘Expeditie Robinson’ uit, en op dinsdag 17 maart wordt de film ‘Man on Fire’ voorafgegaan door herhalingen van ‘Geubels en de Belgen’ en ‘Control Pedro’.

  © VIER
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer