More

  Yong Yello speelt met glans gewonnen thuismatch @ Trix Antwerpen (★★★★)

  © Steven Elias

  Yong Yello speelt met glans gewonnen thuismatch @ Trix Antwerpen (★★★★)

  -

  Soms weet je gewoon dat je een prachtige, muzikale avond tegemoet gaat. Dat gevoel overviel ons zaterdagavond op weg naar een uitverkochte Trix. Nog voor Yong Yello en band ook maar een noot speelden wisten we al dat dit een viersterren recensie ging worden. Dat maakt van ondergetekende een vooringenomen recensent of van Yong Yello een steengoede artiest.

  Yong Yello heeft het niet makkelijk gehad. “Ik was altijd voor een heel groot stuk een fokkop”, vertelde Yong Yello ons tijdens een interview naar aanleiding van de release van zijn debuutplaat Marcel & Het Magnetisme Van De Goot. De producer, die eerder al voor Glints en Noémie Wolfs werkte, goot zijn verhaal vol miserie in een album. Zaterdagavond stelde hij de plaat voor in een uitverkochte Trix Club.

  Vergezeld van zijn volledige band, met onder andere drums, synths en zelfs trompet, stond Yong Yello op het podium van de Club. Meteen was de aanwezige massa laaiend enthousiast. De dansbenen opwarmen was niet meer nodig. Yong Yello werd op handen gedragen door het aanwezige publiek en dat was terecht. Yello vertaalde songs zoals In Amsterdam en Super Mario met grote aandacht voor detail naar een livesetting. De nagenoeg perfecte studioproducties klonken live nog intenser, sterker en beter.

  © Steven Elias

  Al gold dat eigenlijk voor alle nummers. Gaande van Marcel, Cirkel en De Smet tot het ronduit agressieve Luchtkasteel. Yello kwam, zag en overwon. Al waren in de zaal geen twijfelaars te vinden. Zo getuigden meezingers Waanzin en Londenbrug. Een perfecte muzikale waas van één uur lang. Tot grote spijt van het publiek en Yello zelf: “Ik heb maar één plaat gemaakt, dus we hebben bijna geen nummers meer”, grapte hij. Gelukkig was daar nog hit Als Ge Slaapt. De song werd luidkeels meegezongen, waarna Yello van het podium verdween.

  Gelukkig was er nog tijd voor een bisnummer. We kregen een tweede maal Londenbrug te horen. Op de plaat eindigt het voor hoofdpersonage Marcel fataal op “de Londenbrug aan de dokken”, gelukkig is dat voor Yong Yello niet zo. Hij gaat een mooie toekomst tegemoet. Yello zorgt voor een van de betere Belgische live-ervaringen van het moment. Hij vertelde dan wel niet van voetbal te houden, toch was het een met glans gewonnen thuismatch voor de Antwerpenaar.

  © Steven Elias
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Soms weet je gewoon dat je een prachtige, muzikale avond tegemoet gaat. Dat gevoel overviel ons zaterdagavond op weg naar een uitverkochte Trix. Nog voor Yong Yello en band ook maar een noot speelden wisten we al dat dit een viersterren recensie ging worden....Yong Yello speelt met glans gewonnen thuismatch @ Trix Antwerpen (★★★★)