More

  Wolf Alice – “Visions Of A Life”

  Advertentie

  -

  Het is reeds van 2015 geleden dat Wolf Alice, zijn vorig album “My Love Is Cool” uit bracht. Op 29 september kwam de Britse band met hun opvolger: “Visions Of A Life”. Wat ons betreft alvast geen ’tweede-albumsyndroom’.

  Twee jaar na debuutalbum “My Love Is Cool”, is Wolf Alice er weer. De zon en heuvels van LA, samen met producer Justin Meldal-Johnsen (M83 – Hurry Up, We’re Dreaming) brachten een prachtig album voort voor de Britse band.

  Een regenboog aan stijlen

  Openen doet de Londonse rockband op “Visions Of A Life” met “Heavenward”: gewoonweg hemelse shoegaze. Starten doet het nummer met een dertigtal seconden gehuld in een stilte van buitenwerkelijke geluiden. Gitaren komen erbij, samen met de wonderlijke zang van Ellie Rowsell.

  “Yuk Foo” maakt onmiddellijk een einde aan de rust. Het nummer en de zang barst uit van energie. “I don’t give a shit!”, schreeuwt Ellie je toe door de luidsprekers. Enkele momenten erna, komt de rust ons weer tegemoet in popsong “Beautifully Unconventional”.

  “I’m losing self control and it’s you. It really is, one thousand times”

  Wolf alice – ‘Don’t Delete The Kisses’

  Fluisterzang, die je hart sneller doet slaan

  Dromerigheid, zeemzoetheid en rust vinden we in “Don’t Delete The Kisses”, ongelofelijk hoe veel stijlen Wolf Alice in een album steekt. Een zoete synth en Ellie Rowsell, meer heb je niet nodig op koude novemberavond. “Sky Musings”, is dan weer een nummer waar je hart 5 tikken sneller slaat door de fluisterzang van Ellie Rowsell: “If we crash / If we crash”, zegt ze.

  “If we crash

  If we crash”

  WOLF ALICE – ‘SKY MUSINGS’

  In “Planet Hunter” lokt Rowsell je weer mee met haar dromerige zang, om te eindigen in bijna onbestuurbaar, maar prachtig grungemoment. Heavyness vind je dan weer terug in de volwaardige rocksong: “Space & Time”.

  Eindigen doet Wolf Alice met de titeltrack: “Visions Of A Life”. Een bijna acht minuten prachtige synopsis van dit album.

  Drijvend op dezelfde zeeën die “My Love Is Cool” voortbrachten, is “Visions Of A Life” een geweldige opvolger. Met ongeloof kijk je hoeveel stijlen deze band op een album kan voortbrengen. Een tweede album, vol tempowisselingen en galm: geluisterd en goedgekeurd.

  Lees hier ook onze review over die andere wolven: Oscar and the Wolf – Infinity.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  "Visions Of A Life" is een (bijna) gedroomde opvolger van "My Dream Is Cool" Een hele reeks van stijlen en tempowisselingen.Wolf Alice - "Visions Of A Life"