Willy Sommers vanavond openhartig in ‘Het huis’ op Eén

© VRT

Op dinsdagavond 26 november heeft ‘Het huis’ Willy Sommers te gast. Met meer dan 200 optredens per jaar in de agenda van Willy Sommers, mag Eric Goens van geluk spreken dat hij Vlaanderens populairste zanger thuis kan ophalen.

Willy, de harde rocker van de Yeats, werd door zijn manager bekeerd tot het Vlaamse lied. Vlaamse meisjes gillen in de parochiezalen van De Panne tot Maaseik en Willy geniet met volle teugen van zijn status als meisjesidool. “In het begin van mijn carrière was ik altijd blij dat mijn papa me vergezelde, want je krijgt zoveel verzoeken om te blijven logeren. De verleiding is groot maar ik ben mijn papa nog altijd dankbaar.”

Verborgen dochter

De jukebox krijgt een centrale plaats in ‘Het huis’. Want deze plaatjesrobot heeft een grote rol gespeeld in de uitbouw van de carrière van Willy. Het begon met de single ‘Het is weer morgen’. “Die moest in elke jukebox in elk café in Vlaanderen zitten.”

Maar er zaten ook veel verborgen plaatjes in de jukebox van Willy. Alles in functie van de carrière. Zijn relatie met Truus heeft hij zeven jaar geheim gehouden. Dochter Annemie uit die relatie heeft hij achttien jaar verborgen gehouden. “Dat was een zwaard van Damocles boven mijn hoofd. Ik dacht: ooit staat die voor mijn deur. Ik had afgesproken dat ik zorgde voor het financiële en haar mama voor de opvoeding.” De foto’s van Annemie die hij jaarlijks opgestuurd kreeg, koesterde hij maar toch verdwenen die in een verborgen lade. Vandaag heeft hij spijt van die verloren tijd. Maar in die dagen was het niet anders. Alles voor de carrière.

© VRT

Verrassing in de keuken & uitstekende conditie

Willy kent het ‘Het huis’. Hij weet dat er moet worden gekookt. En hij heeft zich voorbereid. Of beter gezegd: zijn vrouw Cindy heeft het voorbereid. Willy denkt ervan af te komen door een bereide schotel in de oven te steken, maar dan komt Eric met een verrassing. De vele optredens houden Willy in conditie en dat blijkt ook in de sportkamer. Ondanks eerdere hartproblemen is het rapport prima voor een 66-jarige.

De show must go on

In de kinderkamer blikt Willy terug op zijn perfecte jeugd: hoe hij uit het perfecte gezin komt, hoe zijn mama hem vertroetelde, hoe zijn vader hem overal vergezelde tijdens optredens. Maar ook over de tweestrijd tussen carrière en privé. Tijdens een fanreis naar Djerba krijgt hij bericht dat zijn vader is overleden. Maar de show must go on“Ja, ik denk wel dat ik opnieuw op het podium zou staan als mijn moeder mocht overlijden.” Twee maanden na de opnames in ‘Het huis’ sterft de 91-jarige mama van Willy. Een dag later staat hij opnieuw op het podium, ter ere van haar.

De opnames eindigen met de typische ‘Het huis’-signeersessie: het houten naambordje. Maar deze keer geen ellenlange rijen wachtende fans, wel een beloofd applaus van Eric Goens. “Ik ben verslaafd aan applaus. Niet aan optreden. Aan applaus. Dat geeft me een fantastisch gevoel.”

‘Het huis’ met Willy Sommers, dinsdag om 20.40 uur op Eén

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in