More

  Willow Smith gaat voor poppunk op single ‘Transparant Soul’: nieuw album verschijnt deze zomer

  Advertentie

  -

  Willow Smith is terug met nieuwe muziek. Deze zomer komt er een nieuw album aan en ze heeft al een single klaar. Met Transparant Soul kiest ze resoluut voor de poppunk. Het is onze NXTPOP Must Discover.

  Amper 20 is ze, maar de Amerikaanse Willow Smith bracht al vier albums uit in haar jonge leven. De dochter van acteurskoppel Will en Jada Pinkett Smith kwam op haar 15e met haar allereerste plaat, deze zomer mogen we het vijfde album verwachten. Enkele dagen geleden bracht ze met single Transparant Soul een voorproefje van dat nieuwe werk.

  Haar R&B verruilt ze op Transparant Soul voor heerlijke punkpop, net zoals haar grote helden Avril Lavigne, My Chemical Romance, Paramore en Fall Out Boy tijdens haar jeugd deden. “Dat was waanzinnig inspirerend”, legt ze uit. “Ik had altijd het gevoel dat ik het wilde doen, maar om de een of andere reden was ik echt onzeker en had ik het gevoel dat ik het niet kon. En dus toen COVID-19 toesloeg en de quarantaine begon, had ik gewoon iets nieuws nodig. Alles ging langzamer en ik wilde iets proberen dat ik nog nooit eerder had geprobeerd.”

  Transparant Soul zit dan ook vol stevige drums, gierende gitaren en een refrein om op te headbangen. Ze wist er zelf Blink-182 drummer Travis Barker voor te strikken. Na haar spirituele uitstap op R I S E en de R&B op haar vorige platen, bewijst ze met Transparant Soul meer dan ooit niet in één vakje te passen. De liefde voor punkpop zit trouwens in de familie. Haar moeder, Jada Pinkett Smith, speelde in het begin van de jaren 2000 in nu metal band Wicked Wisdom.

  Check single ‘Transparant Soul’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer