More

  Wie kunnen we verwachten op Pukkelpop 2020? De kanshebbers op een rijtje

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Het is nog even wachten op de eerste namen voor Pukkelpop. Afgelopen jaar kwam het festival al op 11 februari met de eerste toevoegingen, maar nu lijkt het iets langer te duren. Wij zetten de kanshebbers voor Pukkelpop 2020 op een rijtje.

  Eminem

  Slim Shady, de Amerikaanse rapper Eminem, wordt genoemd als mogelijke kanshebber voor enkele festivals in augustus. Zo zou de Amerikaan in de running zijn voor het Hongaarse festival Sziget, dat traditioneel een heleboel namen deelt met Pukkelpop. Eminem stond enkele weken geleden ook totaal onverwacht op de Oscars. Mogelijk herhaalt hij die verrassing met de aankondiging van een tour deze zomer.

  Dua Lipa

  De Brits-Kosovaarse Dua Lipa is meer dan ooit hot. Sinds de verschijning van haar debuutalbum in 2017 ging het pijlsnel voor Dua. Eind vorig jaar dook ze opnieuw op met single ‘Don’t Start Now’, dat wereldwijd een hit werd. Dua Lipa brengt op 3 april haar nieuwe album ‘Future Nostalgia’ uit, een popalbum met disco-invloeden. Dat album stelt ze vanaf april voor op een Europese arena tour, waar ze op 2 mei mee naar Antwerpen komt. Dua Lipa werd onlangs toegevoegd aan de line-up van Sziget, waardoor het meer dan mogelijk wordt dat de ‘Future Nostalgia’-tour ook nog in Kiewit halt zal houden. Ze stond in 2018 ook op Pukkelpop.

  Bon Iver

  Op 23 april is Bon Iver in het Sportpaleis te zien, maar ze touren deze zomer ook naarstig verder. Zo spelen ze de dagen voor Pukkelpop in Scandinavië, waardoor we ze mogelijk op de Main Stage in Kiewit mogen verwelkomen. Wil je zeker zijn dat je ze niet mist? Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor de show in het Sportpaleis.

  Calvin Harris

  De Schot Calvin Harris schrijft hits aan de lopende band. Denk maar aan ‘Summer’, ‘One Kiss’, ‘Promises’ en ‘This Is What You Came For’. Harris staat dit voorjaar op het Amerikaanse Coachella en maakt in augustus de overtocht naar Sziget. Opnieuw maakt hij kans op een plek op de affiche van Pukkelpop. Wie herinnert er zich nog de passage van de man in 2014 op de Main Stage?

  Oscar and the Wolf

  Max Colombie was reeds enkele keren te zien op Pukkelpop. Het laatste bezoek dateert van 2018 op de Main Stage. Colombie is ondertussen druk in de weer met de opnames van een nieuw album, het laatste album ‘Infinity’ dateert van 2017. Het nieuwe album kunnen we vermoedelijk dit najaar verwachten. Voorlopig heeft de band nog geen shows voor 2020 aangekondigd.

  Kings Of Leon

  De Amerikaanse rockband uit Nashville, Kings Of Leon, bracht in 2016 hun laatste album ‘WALLS’ uit. Stilzitten doen ze deze zomer niet, want de hits zoals ‘Sex on Fire’ en ‘Use Somebody’ zullen deze zomer o.a. te horen zijn in het Verenigd Koninkrijk en in het Zuiderpark in Den Haag. Of er een nieuw album aankomt is niet geweten, maar de shows versterken dat vermoeden des te meer. Grote kanshebber voor Pukkelpop 2020.

  Stormzy

  Hij stond dit voorjaar tweemaal in een uitverkochte Ancienne Belgique. Met fans zoals Jan Vertonghen en Dan Smith van Bastille in Brussel zorgde hij voor een knaller van een concert. De Britse grime-koning staat deze zomer op tal van festivals, waaronder Lowlands en Reading Festival. Het lijkt daarom quasi zeker dat de man naar Pukkelpop zal afzakken.

  Foals

  Ze brachten afgelopen jaar nieuw werk uit en zullen dat deze zomer veelvuldig voorstellen op tal van festivals. In augustus zijn ze reeds toegevoegd aan de affiches van Lowlands en Sziget, daarom kunnen we deze Britten zo goed als zeker noteren voor Pukkelpop 2020. Vroege Main Stage of nachtelijke Marquee? Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

  Sigrid

  Deze Noorse werd in 2018 bekroond tot BBC Sound Of en sindsdien lijkt ze niet meer te stoppen. Afgelopen jaar kwam haar debuut ‘Sucker Punch’ uit, dat kwam ze in november voorstellen in Ancienne Belgique. Wij waren getuige van de sterke popshow die de Noorse bracht. Ze gaat deze zomer ook op tour, zo is ze in augustus te zien op Sziget en in Polen, waardoor een tussenstop in België meer dan plausibel lijkt.

  Die Antwoord

  Deze Zuid-Afrikanen weten als geen ander hoe je een feestje bouwt, dat bewezen ze in november nog in AB. Ze zijn deze lente op tour in de VS, maar komen in augustus naar Europa. Zo zijn ze reeds toegevoegd aan de affiche van het Nederlandse Lowlands. Vermoedelijk zien we het duo in Kiewit. Hun laatste passage op Pukkelpop dateert van 2016.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie