More

  Wie is Wolf? Dit zijn onze hoofdverdachten voor de grote finale van ‘The Masked Singer’

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Het is bijna zover. Vanavond weten we wie achter het masker van Duiker, Koningin en Wolf schuilgaan. Wij sommen voor een laatste keer onze hoofdverdachten op.

  Na de ontmaskering van Nora Gharib als Suikerspin stijgt de spanning in ‘The Masked Singer’. De finale belooft een knaller te worden en vooral de ontmaskering van Wolf zou weleens een verrassing kunnen worden. Zo beweren zowel Jan Schepens, Kürt Rogiers als Wout Bru op sociale media dat ze de wolf zijn. Over de identiteit van Koningin en Duiker zijn we quasi zeker.

  Koningin = 99% Sandra Kim

  Een echte Queen is ze. Week na week kiest Koningin voor veeleisende songs die enkel weggelegd zijn voor professionele zangeressen. In het aankondigingsfilmpje kan ze haar Franse ‘r’ niet verbergen. Jurylid Karen Damen verdenkt haar jeugdidool Sandra Kim en dat doen wij ook. Zeker als ze uithaalt, herken je de stem van Sandra Kim. Verder verwees ze ook meermaals met allerlei hints naar haar Eurosongdeelname. Zo zei ze enkele weken geleden: “Ik durf de regels te overtreden.” Sandra Kim was tijdens haar Eurosongdeelname slechts 13 jaar oud, maar zei dat ze 15 was: volgens de regels was ze te jong om op haar 13e deel te nemen. 

  Duiker = 95% Giovanni Kemper

  Duiker was voor ons tijdlang een mysterie. Al waren veel kijkers snel overtuigd: Duiker is Giovanni Kemper. Hij zingt week na week veeleisende songs, waardoor het vermoeden bestaat dat Duiker een professionele zanger is. De tweede week dachten we nog aan Stan Van Samang, maar sinds de derde week zetten we ons geld ook in op Giovanni Kemper. Zo werd in het aankondigingsfilmpje Indonesië vernoemd worden. Toeval of niet: Gio is half-Indonesisch en in ‘Steracteur Sterartiest’ bewees hij al dat hij kan zingen. In het filmpje verwees Duiker naar ‘goud’. Niet toevallig won Gio enkele Gouden K’s. Toen het ex-lief van Gio, Laura Tesoro, zijn stem herkende, waren we overtuigd: dit is Gio.

  Wolf = 40% James Cooke, 30% Gert Winckelmans, 30% Kevin Janssens

  Wie is Wolf? Het is het best bewaarde televisiegeheim in jaren. In de eerste week twijfelden we nog tussen acteur Jan Schepens en James Cooke. In de tweede week volgden we jurylid Jens Dendoncker en dachten we aan Vincent Banić. Eén van de hints leek dan ook te verwijzen naar het koken. Niet toevallig is Banić eigenaar van een restaurant in Antwerpen, maar ‘koken’ kan ook verwijzen naar (James) ‘Cooke’. Toen hij ‘My Prerogative’ van Bobby Brown zong, leken we de stem van Cooke duidelijk te herkennen. Afgelopen week deden we dat niet met ‘Leave A Light On’ van Tom Walker. Ook het leugentje van Wolf konden we maar moeilijk linken aan James: “De beste ploeg is Antwerp.” 

  Op sociale media denken sommigen aan acteur Gert Winckelmans. Vermoedelijk omdat Wolf enkele weken geleden voor ‘Man I Feel Like A Woman’ van Shania Twain koos, dat was ook de generiek van telenovelle ‘LouisLouise’. Winckelmans speelde mee in die andere beroemde telenovelle ‘Sara’. Verder nam Winckelmans deel aan ‘MasterChef’ en werd hij al eens veroordeeld, dat was een andere tip van Wolf. 

  Acteur Kevin Janssens zou het ook weleens kunnen zijn. Afgelopen week waren er posters van schapen en een varkensneus te zien. Niet toevallig speelde Kevin mee in de film ‘Het varken van Madonna’. Over enkele uren weten we wie Wolf echt is. Ons eindoordeel? Met een lichte voorsprong: James Cooke.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie