More

  Wie is wie in ‘The Masked Singer’? Is Sandra Kim de Koningin? Onze verdachten op een rij

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Vanavond is het opnieuw uitkijken naar ‘The Masked Singer’. Onze speurtocht naar de ware identiteit van de figuren gaat verder. Wie zijn onze hoofdverdachten? Dat lees je hier.

  Vanavond zit er opnieuw een nieuwigheid in ‘The Masked Singer’. Na drie duels zullen twee figuren strijden om in de wedstrijd te blijven in de face-off. Daarin zal voor het eerst samen gezongen worden: de ultieme overlevingsstrijd om toch maar niet ontmaskerd te worden.

  Zeemeermin = 100% zeker Kathleen Aerts

  Voor haar allereerste optreden koos Zeemeermin voor ‘A Million Dreams’ van P!nk. Jurylid Karen Damen was vanaf de eerste seconde overtuigd dat haar K3-collega Kathleen Aerts onder masker verscholen zat. In één van de hints zei Zeemeermin: “Ik verschuil me al jaren diep in de zee, maar voor The Masked Singer kom ik met plezier boven water.” Zo woont Kathleen Aerts al jaren in Zuid-Afrika en is ze uiteraard al jaren uit de spotlights verdwenen. Afgelopen week koos ze voor ‘Wrecking Ball’ van Miley Cyrus. Vanavond zingt ze ‘Bang Bang’ van Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj. Wij zijn er ook zeker van: dit is zonder twijfel ex-K3 Kathleen Aerts.

  Aap = 90% zeker Ruth Beeckmans

  Aap zong in de eerste aflevering ‘Old Town Road’ van Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus, in de tweede aflevering kregen we popklassieker ‘Baby One More Time’ van Britney Spears te horen. Afgaand op de stem zijn we er zeker van: dit is actrice Ruth Beeckmans. Al kunnen we de tips nog steeds niet aan Ruth linken. Ze zong afgelopen vrijdag ‘Don’t Call Me Up’ van Mabel. Vanavond gaat Aap voor ‘Creep’ van Radiohead.

  Koningin = 85% Sandra Kim

  Een echte Queen is ze. Eerder zong ze al ‘Unstoppable’ van Sia en ‘Don’t Start Now’ van Dua Lipa. Afgelopen vrijdag koos ze voor ‘Blinding Lights’ van The Weekend, opnieuw een veeleisende song die enkel weggelegd is voor professionele zangers. In het aankondigingsfilmpje kon ze haar Frans ‘r’ opnieuw niet verbergen. Jurylid Karen Damen verdenkt haar jeugdidool Sandra Kim en dat doen wij ook. Zeker als ze uithaalt, herken je de stem van Sandra Kim. Vanavond zingt Koningin ‘Always Remember Us This Way’ van Lady Gaga.

  Duiker = 60% Giovanni Kemper

  Duiker koos in de eerste aflevering voor ‘Treat You Better’ van Shawn Mendes. Het was een veeleisende song, waardoor we vermoeden dat Duiker een zanger is. De tweede week dachten we nog aan Stan Van Samang, maar sinds de derde week zetten we ons geld in op Giovanni Kemper. Zo werd in het aankondigingsfilmpje Indonesië vernoemd worden. Toeval of niet: Gio is half-Indonesisch en in ‘Steracteur Sterartiest’ bewees hij al dat hij kan zingen. Met ‘Lay Me Down’ van Sam Smith bracht hij afgelopen vrijdag opnieuw een sterke performance. Duiker zingt vanavond ‘Heartbreaker’ van Loïc Nottet.

  Wolf = 35% zekerheid James Cooke

  Wekenlang waren we erg onzeker over de ware identiteit van Wolf. In de eerste week twijfelden we tussen acteur Jan Schepens en James Cooke. In de tweede week volgden we jurylid Jens Dendoncker en dachten we aan Vincent Banić. Eén van de hints leek dan ook te verwijzen naar het koken. Niet toevallig is Banić eigenaar van een restaurant in Antwerpen, maar koken kan ook naar (James) ‘Cooke’ verwijzen. Afgelopen vrijdag zong Wolf ‘My Prerogative’ van Bobby Brown en daar lijken we de stem van James Cooke veel duidelijker te herkennen. Hij is dan ook onze hoofdverdachte. Vanavond zingt hij ‘Leave A Light On’ van Tom Walker.

  Afgelopen week zagen we op sociale media de naam van acteur Gert Winckelmans veelvuldig terugkomen. Vermoedelijk omdat Wolf voor ‘Man I Feel Like A Woman’ van Shania Twain koos, dat was ook de generiek van telenovelle ‘LouisLouise’. Winckelmans speelde mee in die andere beroemde telenovelle ‘Sara’. Wij verdenken hem niet.

  Suikerspin = 20% zeker Nora Gharib

  Suikerspin die kregen we afgelopen week voor het eerst te zien en viel meteen op door haar jeugdige en hyperactieve doen. Zonder de stem te horen dachten we aan VTM-gezicht Laura Tesoro of Eline De Munck, maar toen ze ‘Good As Hell’ van Lizzo zong, leek de stem erg hard op die van Nora Gharib. Al merkten aandachtige kijkers op dat Gharib op 17 juni bevallen is van een dochtertje. De opnames van het programma vonden tussen midden juni en juli plaats.

  Het is dus al heel wat minder zeker dat Gharib in het pak zit. Al zou het wel verklaren waarom Suikerspin pas in de derde aflevering opdook. In de Engelstalige versie van ‘Hoe Het Danst’ herkennen we de stem van Gharib niet, al blijft ze onze (enige) verdachte. Vanavond gaat ze met ‘Never Seen The Rain’ van Tones And I voor een knaller.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie