More

  Wie is wie? Doet James Cooke mee? Dit zijn onze verdachten in ‘The Masked Singer’.

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Vanavond is het tijd voor een nieuwe aflevering van ‘The Masked Singer’. Nieuwigheid is dat vanavond iedereen het tegen iedereen opneemt. Onze speurtocht gaat vandaag opnieuw verder, wij overlopen onze hoofdverdachten. 

  Aap = 99% zeker Ruth Beeckmans

  Aap zong in de eerste aflevering ‘Old Town Road’ van Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus, in de tweede aflevering kregen we popklassieker ‘Baby One More Time’ van Britney Spears te horen. Afgaand op de stem zijn we er zeker van: dit is actrice Ruth Beeckmans. Een van de tips verwees naar Tomorrowland, niet toevallig vonden daar enkele jaren geleden de opnames plaats van de ‘Safety First’-film. Vanavond sluit ze de show af met ‘California Gurls’ van Katy Perry.

  Koningin = 85% Sandra Kim

  Een echte Queen is ze. Eerder zong ze al ‘Unstoppable’ van Sia en ‘Don’t Start Now’ van Dua Lipa. Afgelopen vrijdag koos ze voor ‘Blinding Lights’ van The Weekend, opnieuw een veeleisende song die enkel weggelegd is voor professionele zangers. In het aankondigingsfilmpje kon ze haar Frans ‘r’ opnieuw niet verbergen. Jurylid Karen Damen verdenkt haar jeugdidool Sandra Kim en dat doen wij ook. Zeker als ze uithaalt, herken je de stem van Sandra Kim. Verder verwees ze ook meermaals met allerlei hints naar haar Eurosongdeelname. Zo zei ze vanavond: “Ik durf de regels te overtreden.” Sandra Kim was tijdens haar Eurosongdeelname slechts 13 jaar oud, maar zei dat ze 15 was: volgens de regels was ze te jong om op haar 13e deel te nemen. Vanavond zingt Koningin ‘Euphoria’ van Loreen.

  Duiker = 80% Giovanni Kemper

  Duiker koos in de eerste aflevering voor ‘Treat You Better’ van Shawn Mendes. Het was een veeleisende song, waardoor we vermoeden dat Duiker een zanger is. De tweede week dachten we nog aan Stan Van Samang, maar sinds de derde week zetten we ons geld in op Giovanni Kemper. Zo werd in het aankondigingsfilmpje Indonesië vernoemd worden. Toeval of niet: Gio is half-Indonesisch en in ‘Steracteur Sterartiest’ bewees hij al dat hij kan zingen. Laura Tesoro – nota bene het ex-lief van Gio – was vanavond gastjurylid en herkende de stem van haar Gio onmiddellijk. In het filmpje verwees Duiker naar ‘goud’. Niet toevallig won Gio enkele Gouden K’s. Duiker kiest vanavond voor ‘Jealous’ van Labrinth.

  Suikerspin = 50% zeker Nora Gharib

  Suikerspin kregen we pas in de derde aflevering te zien en viel meteen op door haar jeugdige en hyperactieve doen. Zonder de stem te horen dachten we aan VTM-gezicht Laura Tesoro of Eline De Munck, maar toen ze ‘Good As Hell’ van Lizzo zong, leek de stem erg hard op die van Nora Gharib. Afgelopen week zei Suikerspin dat ze “op een roze wolk zat”. Aandachtige kijkers merkten eerder al op dat Gharib op 17 juni bevallen is van een dochtertje. De opnames van het programma vonden plaats tussen midden juni en juli. Het zou dus wel eens kunnen dat Gharib in het pak zit en door haar bevalling pas in de derde opnameweek kon deelnemen. Vanavond zingt ze ‘Kiss’ van Prince.

  Wolf = 40% Gert Winckelmans

  Wie is Wolf? Die vraag houdt kijkend Vlaanderen al wekenlang bezig. In de eerste week twijfelden we tussen acteur Jan Schepens en James Cooke. In de tweede week volgden we jurylid Jens Dendoncker en dachten we aan Vincent Banić. Eén van de hints leek dan ook te verwijzen naar het koken. Niet toevallig is Banić eigenaar van een restaurant in Antwerpen, maar ‘koken’ kan ook verwijzen naar (James) ‘Cooke’. Toen hij ‘My Prerogative’ van Bobby Brown zong, leken we de stem van Cooke duidelijk te herkennen. Afgelopen week deden we dat niet met ‘Leave A Light On’ van Tom Walker. Ook het leugentje van Wolf konden we maar moeilijk linken aan James: “De beste ploeg is Antwerp.” 

  Op sociale media denken sommigen aan acteur Gert Winckelmans. Vermoedelijk omdat Wolf enkele weken geleden voor ‘Man I Feel Like A Woman’ van Shania Twain koos, dat was ook de generiek van telenovelle ‘LouisLouise’. Winckelmans speelde mee in die andere beroemde telenovelle ‘Sara’. Verder nam Winckelmans deel aan MasterChef en werd hij al eens veroordeeld, dat was een andere tip van Wolf. We vermoeden ook steeds meer dat Gert in het pak zit. Vanavond zingt Wolf ‘Teeth’ van 5 Seconds Of Summer.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie