Wie gaat er door naar de finale van ‘Belgium’s Got Talent’? Vanavond tweede studioshow op VTM

© VTM

© VTM

De adembenemende gymastiekact van Turnclub Athena wist de jury vorige week het meest te overtuigen in de eerste studioshow van Belgium’s Got Talent. Voor de ogen van 1.078.000 kijkers gingen ze aan de haal met het eerste finaleticket. Maar ook de kijkers thuis hebben intussen hun stem uitgebracht. Zo werd schattig danseresje Ella doorgestuurd naar de finale. De jury koos voor Vilja Duo.

“Ze geeft een nieuwe dimensie aan muziek”, zei Stan over zijn Golden Buzzer. Lola McQueen (31 – Antwerpen) maakte indruk tijdens haar auditie. Niet alleen omdat ze als slechthorende perfect kan playbacken, maar ook door de boodschap die ze uitdraagt: iedereen kan zijn dromen waarmaken. Vrijdag staat ze op het podium met haar vrienden en familie om samen een interpretatie van This Is Me uit de film The Greatest Showman te brengen. De mannen van BAR-CODE (17-31) hangen graag aan de bar. Om te sporten, welteverstaan. De spierbundels uit Leuven werden beloond met een Golden Buzzer van de kijkers, de perfecte motivatie voor de groep om voor de studioshow nóg straffer en gevaarlijker uit de hoek komen. “Edge of your seat-shit”, zegt Dan onomwonden over de trucs die ze laten zien.

DNB Crew: de harem van Maxim

Danseresjes en hartvriendinnen Ann-Sophie & Maya (11 – Lot) konden de jury unaniem overtuigen met hun jazzmoves. De fun spat er vanaf als de twee samen dansen. Voor hun nieuwe act houden de meisjes een sleepover, al is geen van beiden van plan om echt snel te gaan slapen… Ook D-Base (45-52 – Herentals) is een hechte groep vrienden met dezelfde hobby: zingen. De jury was compleet verrast toen de 6-koppige a capellagroep plots uit de coulissen tevoorschijn sprong tijdens hun auditie. Ze brengen dit keer een medley uit de jaren 90, met “discotheekachtige dancenummers”. Bovendien zorgden ze voor een choreografie, “heel atypisch voor ons”, zeggen ze zelf. Of die ook in de smaak valt bij de jury?

 

DNB Crew (15-18 – Haaltert) staat ook wel bekend als ‘de harem van Maxim’, want de dansgroep bestaat uit één jongen en een hele hoop meiden. “Je durft bijna geen adem te halen uit schrik iets te missen”, complimenteerde Dan hen tijdens de auditie. De groep wil dit keer nog explosiever zijn en neemt de jury en kijkers mee op een spannende trip door de jungle. Vilja Duo (35 en 42 – Antwerpen), dat is een cocktail van ballet, luchtacrobatie en heel veel vertrouwen. Het dansduo – in het echte leven een koppel – zoekt vrijdag opnieuw de grenzen op, mét gevaar voor eigen leven. Tegelijk willen ze ook ontroeren, en ze kozen daarom om ‘de stervende zwaan’ te dansen.

Discodansgroep Team Marie-Flo die An Lemmens kon overtuigen

Zowel Peter Hens (32 – Herenthout) als zijn vriendin kwamen auditie doen voor Belgium’s Got Talent, maar enkel hij kon een plekje in de studioshows veroveren. Met zijn bijzonder lied over zijn jarige zus kreeg hij de hele zaal aan het lachen. Dit keer snijdt hij een ander grappig, herkenbaar onderwerp aan: mensen die een tatoeage laten zetten en er enkele weken later al spijt van hebben. Team Marie-Flo (9-18 – Bellegem) is de eerste discodansgroep die An kon overtuigen, een stevige verdienste voor de meisjes. Op een ritme van gemiddeld 142 beats per minuut proberen de dansers de jury opnieuw te overdonderen. “Als er iemand dacht een klein dutje te doen tijdens jullie performance, is die eraan voor de moeite”, zegt Stan.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in