More

  West-Vlaams debuut voor Chillow met ‘Slapeloas’

  West-Vlaams debuut voor Chillow met ‘Slapeloas’

  -

  Fan van West-Vlaamse rap? Dan moet je zeker de muziek van Chillow beluisteren. De man maakt al een tijdje muziek, maar pakt nu uit met z’n West-Vlaamse tongval. Slapeloas is onze Must Discover.

  Dat West-Vlaamse rap het erg goed doet, bewijst Brihang al een tijdje. De taalmagiër heeft er sinds kort een beduchte concullega bij, die klaar is voor zijn grote doorbraak. De Kuurns-Kortrijkse producer Chilo Deriew leek aanvankelijk voorbestemd om professioneel skateboarder te worden, maar volgde dan toch het pad van de hiphop. Hij bouwde eigenhandig een opnamestudio en ontplooide er zich als producer, engineer, designer én dj.

  Hoogtepunt voor Chillow was ongetwijfeld het studioalbum dat hij uitbracht met hiphoplegende El Da Sensei. Tevens werkte hij ook al samen met Brihang, Flip Kowlier en Jeffrey Jefferson van Ertebrekers. Vlak voor de coronacrisis uitbrak, stortte Chillow zich op zijn eerste West-Vlaamse soloplaat.

  Met Slapeloas debuteert Chillow voor het allereerst solo. Op dit debuut staat Chillow figuurlijk stil en gaat hij zelfkritiek niet uit de weg. Doodeerlijk, met het hart op de tond, gaat hij op zoek in zichzelf naar oplossingen en mogelijke verklaring. Hij zingt over het verdwalen, over te hoge verwachtingen en het niet mogen falen. Met invloeden van jazz en een soulvol randje is Slapeloas een meeslepende track geworden.

  Ontdek de nieuwste muziek via onze Must Discover-afspeellijst. 

  Check de videoclip van ‘Slapeloas’ 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie