More

  Welke artiesten zijn kanshebber voor een plek op de line-up van Pukkelpop 2021?

  © Pukkelpop / Jokko

  Welke artiesten zijn kanshebber voor een plek op de line-up van Pukkelpop 2021?

  -

  Nu festivals vanaf midden augustus groen licht hebben gekregen, kunnen we eindelijk speculeren over een mogelijke line-up voor Pukkelpop. We sommen op welke acts de grote kanshebbers zijn voor Pukkelpop 2021.

  Gorillaz

  Amerikaanse acts moeten we nog niet verwachten op Pukkelpop, gelukkig herbergt het VK en Europa tal van wereldtoppers. Afgelopen jaar bracht Gorillaz een nieuw album uit, dat zat boordevol features zoals met Beck, Elton John, slowthai en St. Vincent. In Nederland zullen ze in augustus te zien zijn op Down The Rabbit Hole. Een trip naar Pukkelpop lijkt dan ook quasi zeker.

  The Chemical Brothers

  De Britse danceformatie The Chemical Brothers heeft al tal van keren op de Belgische festivals gestaan. Hun meest recente album No Geography dateert van 2019. Deze zomer werd de band alvast geboekt voor het Nederlandse Lowlands. De kans is dan ook groot dat de beats en het visuele spektakel van The Chemical Brothers naar Kiewit zal afzakken.

  Disclosure

  Pukkelpop zal dansen, want Disclosure is terug! Afgelopen zomer bracht het Britse duo hun derde album Energy uit. Deze zomer zal het de eerste keer zijn dat er opnieuw massaal op hun muziek zal gedanst worden. De heren werden eerder al aangekondigd voor Down The Rabbit Hole. De kans is dan ook groot dat ze ook headliner zullen zijn op Pukkelpop.

  Dua Lipa

  Levitating, Don’t Start Now en Physical: de Britse Dua Lipa was incontournable in 2020. Haar arenatour om haar nieuwe album voor te stellen, werd al meermaals uitgesteld. Al zou het niet meer zo heel lang duren: zo staat ze voorlopig gepland op 1 oktober 2021 in het Sportpaleis. Het zou ons niet verbazen als ze al een voorproefje komt geven op Pukkelpop, de wereldster heeft dan ook heel wat in te halen.

  Liam Gallagher

  Ook zo goed als bevestigd voor Pukkelpop: Liam Gallagher. Album Why Me? Why Not verscheen al in 2019, toch zal hij in augustus te zien zijn op Lowlands. Waarom zou Chokri hem dan niet naar België halen?

  Oscar and the Wolf

  Het is van 2017 geleden dat Oscar and the Wolf album Infinity uitbracht. Afgelopen maand maakte Max Colombie zijn comeback met single James. Aan Studio Brussel onthulde hij dat een nieuw album binnenkort zou volgen. Er lijkt ons geen betere idee dan een release party te organiseren op Pukkelpop. De band stond eerder al op de main stage van Pukkelpop in 2016 en 2018. Deze zomer voor 99,99% zeker opnieuw te zien op de main stage!

  Bazart

  Op 4 juni mogen we het derde album van Bazart verwachten. De nieuwe plaat – getiteld Onderweg – stellen ze dit najaar voor in de Lotto Arena, toch is de kans groot dat we de heren ook op Pukkelpop 2021 mogen verwachten. Hun nieuwe single Anders wordt ongetwijfeld het anthem dat heel de wei zal meebrullen.

  Balthazar

  Hun nieuwe album Sand verscheen dit voorjaar. Als alles meezit kunnen ze dit najaar op Europese tour. Het Maastrichtse Bruis Festival boekte Balthazar alvast voor hun editie in september. Een show op Pukkelpop, lijkt dan ook een vanzelfsprekendheid.

  London Grammar

  De Britse indiepop band London Grammar bracht midden april album California Soil uit. Daarop kozen ze resoluut voor een grotere popsound, gemaakt voor festivals en grote mensenmassa’s. De kans is groot dat ze de plaat deze zomer op Pukkelpop zullen voorstellen.

  Years & Years

  Olly Alexander gaat voortaan solo door het leven. Onlangs zei hij zijn bandleden Mikey Goldsworthy en Emre Türkmen vaarwel. Afgelopen maand bracht hij zijn allereerste solowerk uit, single Starstruck was tevens de eerste song van zijn – nog uit te brengen – derde album.

  FKA twigs

  Het derde album van FKA Twigs zou er stilaan moeten aankomen. Eerder dit jaar bracht ze single Don’t Judge Me uit en werkte ze samen met Dua Lipa voor een feature. Het album beschrijft ze als een “going out”-album, erg benieuwd wat we kunnen verwachten.

  Nog namen

  Er zijn nog een heleboel kanshebbers voor Pukkelpop 2021. Het festival heeft steevast dan ook een heleboel podia te vullen. We verwachten op PKP21 nog: Arlo Parks, Aurora, Stormzy, Little Simz, Goose, White Lies, Yungblud, slowthai, NAO, Boy Pablo, Whispering Sons, Eefje de Visser, Emma Bale, Tessa Dixson, Blanche en Noémie Wolfs.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie