More

  Week van de Belgische Muziek brengt livemuziek in ‘Dagelijkse Kost’: Sioen stelt nieuwe single in primeur voor

  Week van de Belgische Muziek brengt livemuziek in ‘Dagelijkse Kost’: Sioen stelt nieuwe single in primeur voor

  -

  Nu er dit jaar geen MIA’s zijn door de pandemie, slaan VRT en vi.be (het vroegere Poppunt), de handen in mekaar voor de Week van de Belgische Muziek. Ook Dagelijkse Kost doet mee, want ze brengen iedere avond – naast lekker eten – ook een intiem huiskamerconcert.

  In Dagelijkse Kost kookt Jeroen vaak op Belgische muziek, maar deze week belooft die extra speciaal te worden. Zowel op televisie als online zet Jeroen Meus de zwaar getroffen muzieksector letterlijk en figuurlijk in de spotlights. Vijf Belgische artiesten brengen livemuziek vanuit hun eigen huiskamer of studio.

  Een week lang kookt Jeroen Meus op muziek van eigen bodem. Op televisie krijgen de kijkers elke dag een intiem huiskamerconcert van een Belgische topartiest terwijl Vlaanderens bekendste televisiechef in de potten roert. Welke artiesten brengen de week van Dagelijkse kost op smaak met mooie muziek? Sioen, Frank Vander linden, Portland, Bazart en Dana Winner. Ze brengen elk een eigen nummer dat deels op televisie en integraal op de socialmediakanalen van Dagelijkse kost te zien zal zijn.

  Sioen trapt de Week van de Belgische muziek voor Dagelijkse kost af met nieuwe single ‘Rest Your Head’ uit zijn meest recente album Messages of Cheer & Comfort. Het wordt een familiemoment, aangezien Sioen de neef is van Jeroen Meus. “‘Rest Your Head’ is het laatste nummer van mijn meest recente album ‘Messages of Cheer & Comfort’ dat exact een jaar geleden uitkwam – een zeer ingetogen song”, legt Sioen uit. “Het nummer werd reeds voor corona geschreven en handelt over de zorg voor een zieke vriend of familielid. Een lied dat zichzelf het voorbije jaar oversteeg en een extra betekenis kreeg. In ‘Rest Your Head’ zing ik over stilstaan bij het leven en rust vinden bij elkaar. Een bemoedigend bericht van troost.”

  Wat schaft de pot in Belgische concerthuizen?

  De hele muzieksector is zwaar getroffen, voor én achter de schermen. Dagelijkse kost nam ook polshoogte bij de Belgische concertzalen. Wat is de all-time klassieker uit de Brusselse keuken van de Ancienne Belgique? En welk gerecht op het menu van Trix in Antwerpen laat geen elke artiest passeren? Je ontdekt het allemaal op de Instagram– en Facebookpagina van Dagelijkse kost tijdens de Week van de Belgische muziek.

  De Belgische muziek wordt deze week in de bloemetjes gezet. Ontdek alle acties op weekvandebelgischemuziek.be.

  BronPB
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer