More

  WAYI: Maak kennis met de Belgische Beyoncé

  Advertentie

  -

  Dat ons bescheiden Belgenlandje veel muzikaal talent voortbrengt, daarvan was je waarschijnlijk al op de hoogte. Maar dat aan onze Vlaamse bodem ook een ware Beyoncé is ontsproten? Eerst horen en dan geloven!

  Tune in voor de nieuwe single Temporary van 25-jarig toptalent WAYI (spreek uit als wa-yee). Als je niet prompt achterover valt van dit knap staaltje stemgymnastiek en een diepgang waar menig zanger om verlegen zit, dan kunnen haar zelfgeschreven lyrics en zweverige beats je zeker en vast inpalmen.

  Klinkt WAYI je bekend in de oren? Je zag haar in 2011 misschien al passeren op The Voice Vlaanderen, maar anno 2018 bewijst de Antwerpse Sarah Mulowayi ook helemaal klaar te zijn voor een solocarrière in de bloeiende R&B-scene. Klinkende namen uit hetzelfde genre (denk aan TheColorGrey en K1D) schakelden haar uitzonderlijke talent al in voor hun eigen tracks.

  Maar daar blijft het echter niet bij voor WAYI: muzieklegende Elton John himself sprak zijn lof al uit over de single in zijn radioshow Rocket Hour. Daarnaast prijktte WAYI’s naam al op de pagina’s van grote magazines als High Snobiety, ELLE France en DJ Booth.

  Wat onderscheidt WAYI dan van pakweg Rihanna vraag je? Waar haar collega-zangers de mosterd vaak bij andere songwriters halen, schrijft Sarah haar lyrics gewoon zelf: ongekunsteld en recht uit het hart. En dat je die gevoelens maar moeilijk kan vervalsen, blijkt ook uit de bijzondere gevoelige tracks op haar aankomende EP Love in Progress. Ze schrijft over jaloezie, over ups en downs in een relatie en over de minder vanzelfsprekende kwaaltjes die gepaard gaan met een gebroken hart. Al dit moois is naadloos tot één geheel geproducet door James Lowland van het jonge label Wig Music Records. Bitterzoete ballades, toegankelijke beats, zwoele ritmes en ongeëvenaarde vocals: dat zijn de redenen om de nieuwe single Temporary te beluisteren.

  Wil je binnen een jaar kunnen opscheppen dat je WAYI al van in het prille begin kende? Volg haar dan zeker ook via Facebook, YouTube, Insta of Twitter!

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer