More

  Waterparks @ Melkweg, Amsterdam: ‘Ugly ass green-haired Ed Sheeran’ en zijn kompanen (★★★★)

  Advertentie

  -

  Waterparks verkocht vrijdagavond een volledige Melkweg in Amsterdam uit. En dat deden ze goed. Er zat elektriciteit in de lucht.

  Op 11 oktober bracht Waterparks hun nieuwste album ‘Fandom’ uit. Sindsdien ligt de wereld aan hun voeten. Ze staan op de covers van muziektijdschriften en hebben zelfs een heuse hit op TikTok met ‘I Miss Having Sex But At Least I Don’t Wanna Die Anymore’.

  Meteen sfeer

  De avond werd gestart door De’Wayne Jackson. Hij zong en danste alsof hij nooit iets anders gedaan had. De eerste (en zeker niet de laatste) moshpit werd gestart. De’Wayne had een geweldige interactie met zijn publiek. Ze luisterden aandachtig en dansten vrolijk met hem mee.

  https://www.instagram.com/p/B8RvuqeF7Jc/

  Waterparks kwam een paar minuten te laat op en dat was te merken aan het publiek. De fans begonnen af te tellen en de naam van de band te scanderen. Toen ze dan toch opkwamen, was het gegil zo overdonderend dat er ongetwijfeld enkele trommelvliezen gesneuveld zijn. Ze begonnen met ‘Cherry Red’, wat meteen werd gevolgd door ‘Watch What Happens Next’. Dat was fijn, aangezien deze twee nummers ook naadloos in elkaar vloeien op het album. Een slimme zet om dat ook tijdens de concerten te behouden.

  © Anne de Nijs

  Medleys

  Een tijdje later zetten ze ‘Double Dare 2019’ in, een medley van bijna alle nummers van hun eerste album. Er werd luid meegezongen en er openden ook enkele moshpits. Meer naar het einde toe speelden ze ook ‘Entertainment 2019’. Zelfde concept, alleen met nummers van hun tweede album. Door medleys te spelen, kunnen ze meer tijd besteden aan hun nieuwe album, wat de band met veel plezier doet.

  Aan energie moest het niet ontbreken in Melkweg. Toch bood zanger Awsten Knight aan het begin van de avond zijn verontschuldigingen aan omdat hij een vermoeide stem had. Hij vroeg het publiek om gewoon extreem luid mee te zingen, zodat zijn vermoeidheid niet te horen zou zijn om alle instagramfilmpjes. En de vermoeidheid viel inderdaad wel op. Zijn stem brak soms, wat het geheel iets kwetsbaarder maakte. Het was jammer, hoewel het best te begrijpen valt aangezien we naar het einde van de tour aan het werken zijn.

  Toch kon het gebrek aan stem het publiek niet deren. Verschillende mensen besloten te crowdsurfen (wat de securitymensen niet zo leuk vonden) en je werd naar alle kanten geduwd. Op een bepaald moment was een meisje vooraan dat beu. Ze trok de aandacht van de zanger en besloot erover te klagen. Dat werd niet met veel enthousiasme onthaald. Awsten Knight herinnerde haar dat ze op een rockconcert was en dat zo’n dingen nu eenmaal gebeuren. Als je er niet tegen kan, moet je maar aan de zijkanten blijven staan. Dat werd door de fans met luid gejuich onthaald.

  https://www.instagram.com/p/B8RrNrEHqdn/

  Akoestisch

  Toch kreeg het meisje een moment van rust. Geoff Wigington (gitaar) en Otto Wood (drums) gingen namelijk af, en de akoestische set kon beginnen. Zanger Awsten Knight bleef alleen over met een akoestische gitaar. Hij zei dat hij nu ‘ugly ass green-haired Ed Sheeran’ was, en ‘Shape Of You’ zou zingen. Dat deed hij natuurlijk niet. Hij zette ‘Lucky People’ in. Het publiek zong mee en er was inderdaad een moment van rust in alle chaos. Daarna speelde hij ook nog ’21 Questions’. Bij dat nummer kwamen op het einde Wigington en Wood opnieuw op. Ze begonnen mee te spelen, en de zoveelste moshpit kwam tot stand.

  Waterparks
  © Anne de Nijs

  Waterparks brengt enorm veel energie me naar hun concerten. De fans dansen en zingen vol overtuiging mee. Het was alleen jammer dat Knights stem niet zoveel kracht bezat door de vermoeidheid. Maar ach, we laten het niet aan ons hart komen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Waterparks brengt enorm veel energie me naar hun concerten. De fans dansen en zingen vol overtuiging mee. Het was alleen jammer dat Knights stem niet zoveel kracht bezat door de vermoeidheid. Maar ach, we laten het niet aan ons hart komen. Waterparks @ Melkweg, Amsterdam: 'Ugly ass green-haired Ed Sheeran' en zijn kompanen (★★★★)