Wat te doen in de paasvakantie

Binnenkort is het Paasvakantie en voor je het weet is de zomer daar. Hoewel het altijd leuk is om naar het buitenland te gaan en daar avonturen te beleven, is dat niet altijd mogelijk. Dat kan om verschillende redenen zijn:  niet genoeg tijd, te grote kost of iets anders.  Maar niet getreurd, er zijn verschillende toffe dag/weekend uitstappen die je hier in de buurt kan maken.

Aangezien er onder ons zich heel wat studenten bevinden die niet altijd een wagen beschikbaar hebben, koos ik vooral voor uitstappen die met de trein gedaan kunnen worden. Ook de kostprijs zal ik altijd weergeven, die kan uiteraard verschillend zijn dan wat je effectief betaalt, maar het is een benadering van het bedrag.

B-Dagtrip naar de zoo

Met de B-Dagtrips van de NMBS kan je onder andere naar Zoo Antwerpen, Zoo Planckendael, Zoo Serpentarium, Sea Life, Pairi Daiza, en Domein van de Grotten van Han. Deze uitstappen zijn perfect om met vrienden te doen, of zelfs alleen. Een dagje omringd door natuur terwijl je nieuwe dingen leert over verschillende diersoorten, ideaal voor de zomer. Al deze B-Dagtrips kosten tussen de 18 en 28 euro, met uitzondering van Pairi Daiza die met ongeveer 40 euro de duurste is.

Citadel Dinant

Voor fantastische uitzichten moet je niet altijd ver kijken.  Je vindt er verschillende in ons land.  De citadel van Dinant is daar één van.  In ongeveer het midden van Wallonië vind je de Citadel van Dinant. Voor een duik in de geschiedenis en enkele prachtige uitzichten over de Maasvallei ben je hier zeker aan het juiste adres. Voor een bezoek aan de Citadel, een kabelbaan en een boottocht betaal je als volwassene 14 euro.

Vlindertuin Liedeberg

Vlinders zie je in de zomer hier en daar wel eens fladderen, maar zou het niet veel leuker zijn om volledig omringd te worden? Misschien heb je geluk en land er wel een op je arm. In Lietenberg vind je enkel Europese soorten die zich bevinden in een gazen koepel, en dit voor de prijs van 2 euro per persoon. In de omgeving vind je ook nog een blotevoeten pad en een insectenmuseum. De combinatieprijs voor die drie activiteiten samen bedraagt 8 euro.

Kasteel Ooidonk

Ook kastelen vind je hier in ons klein Belgenlandje. In Deinze vind je kasteel Ooidonk dat je op zon- en feestdagen kan bezoeken. Er zijn ook prachtige tuinen die elke dag open zijn. Voor een bezoek aan het kasteel betaal je 10 euro en toegang tot de tuinen kost 2 euro.

Dagje Brugge

Brugge is naast een historische stad ook heel erg romantisch. Maar niet getreurd, ook met vrienden of alleen is het aangenaam om doorheen de oude straten te wandelen. Om je ervaring nog meer pit te geven kan je zowel het Frietmuseum als het Chocolademuseum vinden in de West-Vlaamse hoofdstad. Toegang tot het Frietmuseum kost je 8 euro en Choco-Story: The chocolate museum kom je binnen voor 11 euro.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in