More

  Wanneer start het winteruur van 2021? Gingen ze het niet afschaffen?

  Wanneer start het winteruur van 2021? Gingen ze het niet afschaffen?

  -

  Gingen we in 2021 niet voor het laatst de overstap maken van winteruur naar zomeruur en omgekeerd? Nog niet, want komende week moet je de klok alweer een uurtje verzetten.

  We zitten volop in de herfst: de dagen worden opnieuw korter en het wordt opnieuw frisser buiten. Nu de zon alsmaar later opkomt is het weldra opnieuw tijd voor de omschakeling van zomertijd naar wintertijd. Maar ging de Europese Unie deze gehate maatregel niet afschaffen? Voorlopig niet, zo berichtte VRT NWS in juni. Dat lag toen aan andere prioriteiten, zoals de pandemie en de Brexit.

  Al is er enkele maanden later nog steeds geen schot in de zaak. De zaak lijkt dan ook voorlopig muurvast te zitten. Zo blijven we hoogstwaarschijnlijk nog een tijdje de omschakeling maken. Vooral een eensgezind antwoord van de lidstaten blijft voorlopig uit. Daarom mag je dit weekend opnieuw de klok een uurtje terugdraaien. In de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober wordt 3 uur plotseling 2 uur. Dat betekent een uurtje extra slaap.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer