More

  Wanneer start De Mol 2022 België: Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen en aflevering 1

  © Play4

  Wanneer start De Mol 2022 België: Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen en aflevering 1

  -

  Vanavond start het nieuwe seizoen van De Mol. Nadat we afgelopen week kennis maakten met de kandidaten gaat het programma nu echt van start. Naar welk land trekt het programma ditmaal, hoe laat moet je voor televisie zitten en wie is onze eerste verdachte? Lees het in ons overzicht.

  Het zijn opnieuw hoogdagen voor fans van De Mol, want vanavond gaat het langverwachte tiende seizoen van het programma van start op Play4. Het eerste nieuws over het splinternieuwe seizoen vernamen we enkele weken geleden, dankzij de release van een mysterieus filmpje. Een dag later werden alle plannen uit de doeken gedaan, want om de jubileumeditie te vieren, heeft Play4 enkele verrassingen in petto.

  Startdatum

  Allereerst het belangrijkste nieuws: zo start het nieuwe seizoen vanavond om 19u55 op Play4, maar dat zal voorafgegaan worden door een voorbeschouwing in Café De Mol. Dat programma wordt niet langer gepresenteerd door ex-saboteur Gilles Van Bouwel, maar wel door Dennis Xhaët. Die kan je kennen van Play Sports. Het programma gaat vanaf dit jaar bovendien helemaal live vanuit De Koninck Stadsbrouwerij in Antwerpen. Je kan daar ook buiten de opname uren terecht voor een drankje en een interactieve De Mol-tour. Meer informatie via hier. Ook voor de opnames zoeken ze geregeld nog tooghangers.

  Gilles Van Bouwel blijft wel presenteren, want hij zal nog te zien zijn in interviews met de afvallers en het wekelijkse Leerlingenraad, daarin worden de theorieën en visies van kinderen opgevolgd. Dat kan je vanaf vandaag ontdekken in De Mol-zone op Telenet.

  En er is nog meer goed nieuws, want na twee jaar coronavirus, gaat De Mol dit jaar in overdrive. Zo kan je de finale van het programma helemaal live beleven. Op zondag 8 mei trekt De Mol namelijk naar Paleis 12 om de finale live uit te zenden. Tickets kan je bestellen via goplay.be/tickets.

  Eerste aflevering

  Het nieuwe seizoen trekt dit jaar naar de zonnige Canarische Eilanden. Dat is een geliefkoosde bestemming voor vele Vlamingen, maar vanaf nu ook De Mol-terrein. De eerste aflevering start op Lanzarote. Eerder vertelde presentator Gilles De Coster dat de kandidaten naar een feest trekken. Hoe kan je anders een jubileum vieren? Natuurlijk zal dat niet zonder de nodige sabotage zijn. Benieuwd of het nog een echt feest zal zijn.

  [adinserter block=”1″]

  Mysterieus persoon

  Het eerste promofilmpje van het nieuwe seizoen – dat samen met de startdatum bekendgemaakt werd – riep meteen een heleboel vragen op. Want aan het einde van het filmpje krijgen we het gezicht van een mysterieus persoon te zien. Is het de saboteur? Is het iemand anders? Is het een tip? Het blijkt het gecombineerde gezicht van de tien kandidaten te zijn. Ook de stemmen werden samen gegooid. Week na week zal het gezicht aangepast worden, tot we op het einde het gelaat van de saboteur zien.

  Canarische Eilanden

  Het tiende seizoen zal dus naar de verschillende Canarische Eilanden trekken. “Het wordt een ontdekkingstocht met telkens een andere wereld die voor ons opengaat”, zei Gilles daar eerder over. “Ikzelf was nog nooit in dit hoekje van de wereld geweest, maar mijn mond is geregeld opengevallen van de natuurpracht, de vulkanische landschappen en de mysterieuze binnenlanden vol adembenemende panorama’s. Dit was een ongelofelijke ontdekking.”

  Het zal de derde Europese bestemming zijn voor het programma. Ook de voorbije twee seizoenen werden opgenomen in Europa. Zo trokken ze vorig jaar naar Duitsland, in 2020 ging het programma naar Griekenland. Dat de productie opnieuw voor een Europese bestemming koos, heeft ongetwijfeld met de pandemie en de bijhorende reisbeperkingen te maken. Ook is De Mol een grote en dure productie die met de nodige voorzichtigheid aangepakt moet worden. Zo werden afgelopen jaar strikte bubbels gehanteerd tussen onder meer de crew en de kandidaten. Zelfs presentator Gilles De Coster zat niet in de bubbel van de kandidaten.

  Lees ook: dit zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen

  Documentaire

  De laatste verrassing van Play4 is een exclusieve documentaire, waarin er wordt teruggeblikt op het tienjarige bestaan van De Mol. De documentaire kijkt daarvoor ook terug in de tijd naar hoe Tom Lenaerts, Bart De Pauw, Michiel Devlieger en Michel Vanhove na Schalkse Ruitsers op zoek gingen naar een nieuw kijkcijferkanon. De bezielers van De Mol schrijven tussen 1998 en 2003 televisiegeschiedenis. In docu 10 X De Mol blikken zij, samen met enkele bijzondere protagonisten, terug op de tijd waarin ze heel Vlaanderen in de ban hielden met de meest legendarische zoektocht ooit op televisie. Over hun eerste twijfels en onzekerheden tot het plezier, de opluchting en de euforie als de puzzelstukjes in elkaar vallen.

  De documentaire is vanaf nu te bekijken in De Mol-zone op Telenet. Het programma is later ook te zien op Play4.

  En… dankzij goed speurwerk van een Tiktokker hebben we ook meteen een eerste verdachte in het vizier. Wie dat is, lees je hier.

  BronPlay4
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer