More

  Walibi Belgium introduceert nieuwe achtbaan: Kondaa is hoogste en snelste van de Benelux

  Advertentie

  -

  Zaterdag openen niet alleen de terrassen hun deuren, maar ook de pretparken zullen opnieuw bezoekers mogen ontvangen. In Walibi is dat alvast met een grote vernieuwing. Dan zal de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux aan het grote publiek voorgesteld worden.

  Met een hoogte van 50 meter, een baanlengte van 1,2 kilometer en een duizelingwekkende snelheid van 113 km/u overtreft de nieuwe Kondaa de tot voor kort hoogste achtbaan van de Benelux, de Goliath, in zusterpark Walibi Holland. Voor Walibi Belgium gaat er met de Kondaa een investering van 25 miljoen euro mee gemoeid.

  Samen met de attractie werd een nieuwe zone van 4,5 ha aan het park toegevoegd. In het nieuwe themagebied Exotic World vind je ook kinderattractie Kondaala, een nieuw restaurant en een themashop.

  Het kan nog sneller

  Voor wie de Kondaa nog niet hoog en snel genoeg is, kan terecht in Ferrari Land in Salou, Spanje. Daar vind je de hoogste achtbaan van Europa. De Red Force is 120 meter hoog en haalt een snelheid van 180 km/u. De top 3 wordt vervolledigd door Hyperion in Energylandia in Polen (77 meter hoog en 142 km/u) en Shambhala in PortAventura (76 meter hoog en 134 km/u), dat zich vlak naast Ferrari Land in Salou bevindt.

  Maak een virtueel ritje op de Kondaa

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer