More

  Peppe Andersson

  Waar kan het Eurovisiesongfestival in 2025 plaatsvinden?

  -

  Na de overwinning van Nemo met het nummer ‘The Code’ tijdens het Eurovisiesongfestival, rijst de vraag waar het festival volgend jaar zal plaatsvinden. Wij sommen de mogelijkheden van concertzalen op in Zwitserland. Het land zal naar alle waarschijnlijkheid de editie van 2025 organiseren.

  PostFinance Arena Bern

  Met zijn capaciteit van 17.100 bezoekers is de PostFinance Arena in Bern de grootste arena in Zwitserland. Het werd gebouwd in 1967 en wordt voornamelijk gebruikt voor ijshockeywedstrijden van SC Bern. De stad Bern is de vijfde grootste stad van Zwitserland.

  By Engo Ice Arena Equipment – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=96329002

  St. Jakobshalle Basel

  In de derde grootste stad van het land vind je de St. Jakobshalle, die zowel voor concerten als indoorsporten word gebruikt. Zo’n 12.400 mensen kunnen het gebouw binnen. Van 2015 tot en met 2018 werd het grondig gerenoveerd waardoor ook de capaciteit groter werd. Het gebouw heeft onder andere ook vijf kleinere zalen, een zwembad en sportzalen.

  By Hallo Halle – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=132196273

  Vaudoise Arena Lausanne

  Nog maar vijf jaar oud is de Vaudoise Arena in Laussane. Het (redelijk) nieuwe gebouw is de thuisbasis voor het ijshockeyteam Laussane HC, maar kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Voor concerten en evenementen is er plaats voor 12.000 mensen.

  Swiss Life Arena Zürich

  Ijshockey is blijkbaar een populaire sport in Zwitserland, want ook de Swiss Life Arena in Zürich wordt gebruikt voor de sport. Het gebouw is ook een redelijk nieuw pareltje en werd in 2022 geopend. Ook hier kunnen 12.000 personen binnen.

  Von Zsclions.ch – Eigenes Werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=123721152

  Hallenstadion Zürich

  Zürich heeft nog een andere mogelijke locatie ter beschikking, namelijk het Hallenstadion. De zaal wordt ook gebruikt voor sporten en concerten. Voor concerten heeft het een maximum capaciteit van 13.000 tot 15.000 man. Verschillende internationale artiesten zoals The Rolling Stones, Lady Gaga, Justin Bieber, Katy Perry, Dua Lipa en Madonna traden er al op.

  Von becaro, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31148226

  Geneva Arena Genève

  De Geneva Arena is deel van het Palexpo complex en werd in 1995 geopend. Er kunnen 9.500 mensen de zaal betreden. De zaal wordt regelmatige gebruikt voor het wedstrijden in tennis en basketbal.

  Over Zwitserland

  Zwitserland staat bekend om zijn prachtige natuur en indrukwekkend landschap. Verder wordt er zowel Frans, Duits als Italiaans gesproken. Betalen doe je in Zwitserland niet met Euro, maar Zwitserse Frank. Het land is overigens ook geen lid van de Europese Unie. Bern is dan wel de hoofdstad maar het land heeft nog grotere steden zoals Basel, Genève, Zürich en Laussane.

  Zwitserland is een van de zeven stichtende leden van het Eurovisiesongfestival. Deze werd in 1956 in Lugano voor het eerst georganiseerd en werd gelijk gewonnen, door jawel Zwitserland. Zangeres Lys Assia won met haar nummer ‘Refrain’ de eerste editie. Daarna won het land in 1988 opnieuw, met de intussen wereldberoemde zangeres Celine Dion en het liedje ‘ Ne partez pas sans moi’. Daarna won Zwitserland niet meer, tot vorige week dus. In het totaal wonnen ze dus drie keer. Het blijft dus echter gissen waar het songfestival in 2025 zal plaatsvinden.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie