More

  VUB-studenten bouwen met Ecoterian app die het makkelijker maakt om duurzaam te eten

  © Ecotarian

  VUB-studenten bouwen met Ecoterian app die het makkelijker maakt om duurzaam te eten

  -

  Een groep VUB-studenten willen de wereld duurzamer doen eten. Met hun project Ecoterian bouwen de studenten een app die onze eetgewoontes toetst aan wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast geven ze opties mee hoe je jouw klimaatimpact kan verlagen. Om het project te financieren hebben ze een crowdfunding opgestart.

  Hoe kan je duurzamer eten zonder verdwaald te geraken in de mythes en leugens rond duurzame voeding? Dat probleem proberen enkele studenten chemisch ingenieur aan de VUB op te lossen met hun project Ecoterian. Ze ondervonden dat ze lang niet de enigen waren die niet meer goed wisten waar te beginnen, waarop ze besloten dat het hoog tijd was voor actie.

  Ecoterian bouwt een app die jouw eetgewoontes toetst aan het nieuwste wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast stelt de app een aantal gepersonaliseerde opties voor om jouw klimaatimpact te verlagen op basis van verschillende gezonde receptjes. Zo kan jij op je eigen tempo, wetenschappelijk onderbouwde stappen nemen richting een betere wereld.

  © Ecoterian

  Duurzamer eten

  Via de app leer je alles over duurzaamheid en voeding, plan je je maaltijden in (die automatisch gelinkt worden aan een shopping list), volg je je impact op het klimaat op en vind je in één klik alle duurzame winkels in jouw buurt.

  Het team achter Ecoterian stelt aan de hand van analyses, van vaak gebruikte producten, een voedingspatroon samen dat voor iedereen haalbaar is. Daarvoor maken ze gebruik van eigen ervaringen om de transitie zo makkelijk mogelijk te maken. Lees: geen onbereikbare doelstellingen of standaardmenu’s, maar wél de mogelijkheid om je eigen tempo te bepalen en het traject aan te passen naar jouw voorkeuren.

  Om het project te doen slagen, hebben de jonge ondernemers een crowdfunding opgericht. Daarmee hopen ze zo’n 30.000 euro mee op te halen. Ondertussen is zo’n 10% van het totale bedrag verzameld. Je kan het project al vanaf 12 euro ondersteunen en zo je steentje bijdragen aan de klimaatstrijd. Bovendien wordt een groot deel van de opbrengt gebruikt om bomen mee aan te planten in samenwerking met Natuurpunt!

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer