More

  VUB en ULB bouwen nieuw gemeenschappelijk gebouw in Etterbeek

  Advertentie

  -

  De Brusselse universiteiten VUB en ULB werken al geruime tijd samen, maar nu gaan ze nog een stap verder met de bouw van een gemeenschappelijk universiteitsgebouw in Etterbeek. Het Learning and Innovation Center moet in 2024-2025 klaar zijn.

  De VUB en ULB bouwen aan een gemeenschappelijk gebouw dat dienst moet doen als incubatiekamer voor innovatie en een netwerkcentrum voor wetenschappers, experten uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De universiteiten zullen een plek creëren waar onderzoek, uitwisseling en opleiding samenkomen.

  Het nieuwe universiteitsgebouw zal bestaat uit stille ruimtes voor individuele studie, lokalen om samen te werken, actieve leerlokalen en experimenteercentra voor activiteiten met kleine groepen. Het nieuwe bouwwerk wordt opgetrokken uit duurzame materialen en wordt een “bijna-nul-energie-gebouw”. Het Learning and Innovation Center zal gelegen zijn tussen beide campussen en zal acht verdiepingen tellen.

  Er zal ruimte zijn voor duizend personen, waaronder tachtig procent studenten. Tien procent is voorbehouden voor academisch personeel en tien procent voor externe bezoekers. De werken zouden zo’n 2,5 jaar duren.

  Bekijk de renders

  © Boco Studio
  © Boco Studio
  © Boco Studio
  BronVUB
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer