More

  VTM zet in op zondagavond: Nieuw seizoen ‘Code van Coppens’ en ‘De Bende van Jan de Lichte’

  ©

  VTM zet in op zondagavond: Nieuw seizoen ‘Code van Coppens’ en ‘De Bende van Jan de Lichte’

  -

  VTM wil kijkers lokken op zondagavond. Ze halen daarvoor de broers Coppens van stal met een nieuw seizoen van Code van Coppens. Aansluitend volgt de prestigieuze fictiereeks De Bende van Jan de Lichte.

  De zondagavond blijft traditioneel het gebied van Eén. Met fictieserie Onder Vuur en humanintrestprogramma De Columbus bereikt Eén opgeteld zo’n twee miljoen Vlamingen. VTM laat zich niet afschrikken en programmeert vanaf zondag 17 oktober Staf en Mathias Coppens met een nieuw seizoen van Code van Coppens. Iedere aflevering zal na het VTM Nieuws starten om 19u55.

  In het nieuwe seizoen hebben de broers Coppens opnieuw enkele prachtig gedecoreerde escaperooms gemaakt waar ze bekende Vlamingen in droppen. Zo bouwden ze een skipiste na met functionerende skilift. Ook een onbewoond eiland en de Titanic werden nagebouwd. Onder meer Ingeborg & Christoff, Natalia & Jef Neve, Conner Rousseau & Guga Baul, Dominique Persoone & Imke Courtois, maar ook broers Koen & Kris Wauters nemen deel aan het nieuwe seizoen.

  De Bende van Jan de Lichte vs. Undercover

  Aansluitend op Code van Coppens zal fictieserie De Bende van Jan de Lichte te zien zijn. In de reeks – die eerder al op Streamz te zien was – speelt Matteo Simoni het hoofdpersonage Jan de Lichte. Dat is een sympathieke boef die strijdt voor rechtvaardigheid en vrijheid – een Vlaamse Robin Hood dus.

  De fictieserie is een van de duurste Vlaamse series ooit. Dat komt voornamelijk door de historische decors en kostuums. De Bende van Jan de Lichte ligt al een tijdje op het schap bij VTM. Zo dateren de opnames van 2016 en 2017. In het buitenland was de reeks als Thieves of the Wood via Netflix te bekijken.

  Met de start van de reeks hoopt VTM ongetwijfeld om kijkers weg te lokken van Eén. Dat zou ook kunnen lukken, want De Bende van Jan de Lichte is een sterke fictiereeks. Al zal een deel van de reeks ongetwijfeld overlappen met het derde seizoen van Undercover. Dat is te zien vanaf 21 november op Eén. Afwachten of de kijker dan niet massaal voor de avonturen van Bob Lemmens en Ferry Bouman kiest.

  Vanaf zondag 17 oktober om 19u55 en 21u00 bij VTM.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer