More

  VTM stopt met controversieel programma ‘Ik Wil Een Kind’

  Advertentie

  -

  VTM zal dan toch geen afleveringen van Ik Wil Een Kind maken. Dat doet de commerciële omroep na een gesprek met mogelijke deelnemers. Ook de controverse rond het programma speelde mogelijk een rol.

  In oktober lanceerde VTM een oproep voor een wel erg speciaal programma. Want na Boer zkt Vrouw, Blind Gekocht, Blind Getrouwd en tal van andere realityformats zou het programma wensouders aan een kind helpen door middel van co-ouderschap. Dat leverde VTM online een heleboel verontwaardigde reacties op, maar de zender leek door te zetten met het programma.

  Op vrijdag maakte VTM bekend dat ze het programma uiteindelijk toch niet zal maken. Dat doen ze, naar eigen zeggen, op basis van gesprekken met de wensouders die zich hebben aangemeld voor het programma.

  Met het programma wou VTM “het taboe rond co-ouderschap bewust doorbreken”, zegt Maarten Janssen, channel manager bij VTM. “Daar zijn we voor een stukje in geslaagd met de lancering van de oproepaflevering, die stevig over de tongen ging. Daar wilden we graag een integer en respectvol programma uit laten voortvloeien waarin het traject van de wensouders werd begeleid en gevolgd. Uit gesprekken met mensen die zich hebben aangemeld stellen we momenteel vast dat de nood aan informatie en begeleiding heel hoog is, maar dat de meeste wensouders het traject liever niet voor de camera’s afleggen.”

  Voorbereiding delen

  Het maandenlange voorbereidingswerk zou wel niet nutteloos zijn, want de programmamakers zouden hun research overdragen aan de mensen die zich ingeschreven hebben. Bovendien zouden de wensouders terecht kunnen bij de experten die zouden meewerken aan het programma. Dat waren onder meer een fertiliteitsarts en een advocaat familierecht.

  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer