More

  © VTM

  VTM start opnames nieuwe telenovelle ‘Lisa’: opvolger van ‘Sara’ en ‘Ella’

  -

  VTM start eind deze maand met de opnames van een nieuwe telenovelle. Op dit moment wordt ‘Sara’ opnieuw uitgezonden en met succes. Het programma trekt gemiddeld zo’n 580.000 kijkers. Het is voor het eerst in negen jaar dat VTM een nieuwe telenovelle laat maken.

  Met de nieuwe telenovelle ‘Lisa’ zal VTM een opvolger hebben voor ‘Sara’, ‘Ella’, ‘LouisLouise’ en ‘David’. ‘Sara’ dateert reeds van 2007, ‘Ella’ verscheen in 2010-2011 op het scherm. Davy Parmentier, creatief directeur VTM: “Na het succes dat onze telenovelles het afgelopen jaar opnieuw hebben op VTM GO en de voorbije weken met Sara bij VTM, merken we dat kijkers het genre volop smaken.”

  De nieuwe reeks wordt gemaakt door productiehuis De Mensen. De hoofdrollen zullen vertolkt worden door enkele bekende gezichten: Tinne Oltmans (Ghost Rockers, de musicals Doornroosje en Mamma Mia,…), Oscar Willems (Spitsbroers, De Infiltrant, Over Water) en Anouck Luyten (Fair Trade, Professor T., Geub, De Kotmadam). “We zijn enorm blij met onze hoofdcast: Tinne, Oscar en Anouck zijn drie jonge, frisse mensen die enorm veel goesting hebben in deze ‘revival’ van de telenovelle”, aldus Parmentier.

  Het verhaal

  Tinne Oltmans speelt Lisa, die droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlakbij haar huis. Daar woont ze met haar moeder en haar ambitieuze halfzus Katja, vertolkt door Anouck Luyten. De zusjes kijken met grote ogen naar de bruisende wereld van creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards, en naar één jongeman in het bijzonder: Jonas – een rol van Oscar Willems -,  marketeer en zoon van de zaakvoerders. Lisa wil haar leven een adrenalinestoot geven door een job te bemachtigen in het bedrijf. Daar heeft ze zeker de brains en de creativiteit voor. Maar durft ze ook? Want tot nu toe is ze nog nergens geraakt door haar extreme verlegenheid, en moet ze met lede ogen aanzien hoe Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zal Lisa stap voor stap haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld – inclusief Jonas – verbazen met haar talent?

  Het scenario is van de hand van Hugo Van Laere (Sara, Familie) en zijn team, met Elias Mentzel (#LikeMe, Familie) als hoofdregisseur/showrunner. Lisa is een coproductie van De Mensen en Gardner and Domm, in samenwerking met stad Vilvoorde en met de steun van de tax shelter maatregel van de Federale Overheid. De studio-opnames starten vanaf eind juni in Boortmeerbeek, de buitenopnames worden later aangevat in Vilvoorde. Wanneer de reeks wordt uitgezonden, is nog niet bekend. Vermoedelijk zal dat het najaar van 2021 zijn.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie