More

  VTM krijgt broers en zussen: VTM 2, VTM 3 en VTM 4

  -

  Het Vlaamse televisielandschap zal er weldra anders uitzien. SBS zal in 2021 een nieuwe zender opstarten, dat schreef Het Nieuwsblad vorige week, maar ook VTM krijgt er ‘nieuwe’ broers en zussen bij.

  Vanaf maandag 31 augustus komen er een heleboel nieuwe zenders bij. Die dag starten namelijk VTM 2, VTM 3 en VTM 4. Waar VTM zal blijven staan voor familie-entertainment, zet VTM 2 in op pittige reality, lokaal en internationaal. VTM 3 zorgt elke dag voor een topfilm, aangevuld met series en sitcoms. VTM 4 zal dan weer inzetten op actie en classics. Gloednieuw zijn de zenders niet, ze vervangen de huidige zenders Q2, Vitaya en CAZ. 

  Herschikking

  Zo wordt het vooral een herschikking van het huidige zenderaanbod van DPG Media. Wel belooft het bedrijf gerichter per zender te kiezen wat en waar te zien zal zijn, maar het blijft toch vooral de zoveelste herbenoeming van de zender die ooit als Ka2 begon en later Kanaal 2, 2BE en Q2 werd. Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, Streaming en Radio: “Sinds de start van Ka2 in 1995 hebben we ervoor gekozen ons aanbod naast VTM te differentiëren, met eigen namen en eigen merken. Dat gaat nu op de schop. Vanaf 31 augustus is het VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4.”

  Al zou het niet de zoveelste hernoeming worden, beloven ze. Zo zal VTM 2 meer aandacht hebben voor reality, zowel lokaal als internationaal. Een categorie waar SBS (VIER en VIJF) de voorbije jaren kijkers mee heeft gewonnen: denk maar aan de terugkeer van ‘Expeditie Robinson’, ‘Big Brother’ en ‘Temptation Island’. Het zijn programma’s die niet meer bij familiezender VTM passen, maar wel (bijna allemaal) vroeger hun thuis vonden bij het rauwere 2BE/Kanaal 2. Een zender die als Q2 verloochend werd met amper eigen producties.

  Dit najaar krijgen we op VTM 2 drie avonden lokale programma’s. Een eerste glimp op de tv-gids: een Vlaamse versie van ‘Ik Vertrek’, ‘Blind Getrouwd Australië’ en Champions League-voetbal. Meer nieuwe aankondigingen krijgen we binnenkort, maar het zou ons niet verbazen mocht een format als ‘Peking Express’ ineens terug te zien zijn bij VTM 2.

  Een overzicht van het nieuwe zenderaanbod / © DPG MEDIA

  De andere zenders

  Op VTM 3 en 4 krijgen we lichte aanpassingen. Vitaya lijkt op het eerste zicht écht te verdwijnen. Zo zal zijn opvolger, VTM 3, films en series uitzenden. CAZ lijkt verdergezet te worden op VTM 4 met actie en nostalgische klassiekers.

  Een leuke nieuwigheid is de terugkeer van de slogan ‘VTM kleurt je dag’. Die baseline werd in 1989 gelanceerd bij de start van de zender. “Kleurt je dag’ is als slogan eigenlijk nooit weggeweest. Hij behoort als het ware tot het erfgoed van Vlaanderen. Met de creatieve en kwalitatieve bijsturingen die we de voorbije jaren op VTM hebben doorgevoerd, geloven we dat we meer dan ooit aan die belofte beantwoorden. De Vlaming entertainen met geestige, spannende en verrassende  programma’s is onze reden van bestaan. En vanaf dit najaar doen we dat met vier VTM-zenders. Zo kunnen we elke dag, bij elke Vlaming wat kleur brengen in het leven”, licht Dirk Lodewyckx toe. 

  VTM 2, VTM 3 en VTM 4 gaan op maandag 31 augustus 2020 van start en nemen het signaal over van de huidige televisiezenders Q2 (VTM 2), Vitaya (VTM 3) en CAZ (VTM 4). 

  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie