More

  VRWRK – “On The Outside”

  Advertentie

  -

  Afgelopen week bracht VRWRK hun nieuw album uit: ‘On The Outside’. De Brussels-Londense electropopgroep rond Thieu Seynaeve en Jergan Callebaut heeft in Londen een derde partner in crime aan de haak geslagen: Salem Khazali.

  Enkele maanden geleden gaven de mannen van VRWRK (voorheen VUURWERK) ons reeds een voorproefje van hun nieuw werk, met “New Flow”. Waar ze vroeger duisterdere tracks maakten met Max Colombie als stem (a.k.a. Climb X), transformeerde ze naast hun naam, ook naar een meer electropop-gedaante.

  Van Oosterse fietstaxi naar Audi R8

  “Different Crowd”, meteen een geweldige opener, baant zich als een fietstaxi, aan veel te hoge snelheid, door een veel te drukke Oosterse stad. De lichte beat en oosterse klanken omringen je als een naar orchidee-ruikende smog. De hartslag omhoog.

  De lichte beat en oosterse klanken omringen je als een naar orchidee-ruikende smog.

  Meteen erna barst “Face It” los, weg uit die fietstaxi, rechtstreeks een Belgische snelweg op. Een iets nerveuzer nummer, soundtrack voor een nachtelijke rit.

  een bijna Stranger Things in overspeed gevoel.

  “You Feel Me (Utterly Amazing)” is een perfect voorbeeld van de sterke stem van Khazali. Een diepe soulstem in combinatie met heerlijke synths, zorgen voor een bijna Stranger Things in overspeed gevoel. Ook de perfecte hit “New Flow” samen met Antwerps talent Glints, staat op “On The Outside”.

  VRWRK: hitmachine?

  VRWRK heeft ervoor gezorgd dat “On The Outside” volstaat met hits, luister maar eens naar “Faith” en probeer je tegen iedere vorm van beweging te verzetten. Onmogelijk als je het ons vraagt.

  Even bekomen kan je dan weer bij “Wanted It All” en “Outsiders”. Heel even dan toch. “Hearts Beating In Sync” is een nummer dat haast meteen uit zijn startblokken schiet. ‘Oeh’ en ‘aah’ zijn al decennialang ideale hitmakers, ook ditmaal.

  “On The Outside”, heerlijk electro album. Enig kritiekpunt zou de gelijkaardige nummers kunnen zijn. Nu tijd om te dansen.

  VRWRK staat op 25.10 in de AB in Brussel.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Geweldig electropop album. Op zichzelf staande goede nummers, maar het album mist variatie.VRWRK - "On The Outside"