More

  VRT zal geen programma’s meer uitzenden op satellietzender BVN

  Advertentie

  -

  VRT stopt vanaf 1 juli de samenwerking met BVN. De satellietzender, bekend van zijn Nederlandstalige programmatie die je ook in het buitenland kan ontvangen, zal voortaan enkel Nederlandse programma’s uitzenden. VRT werkt voor Vlamingen in het buitenland aan een alternatief.

  Er komt een einde aan een tijdperk. Vanaf 1 juli 2021 zal VRT niet langer samenwerken met BVN, de satellietzender die Nederlandstaligen in het buitenland kunnen bekijken. Wie in het buitenland woont of op reis gaat, kent de zender ongetwijfeld. Zo werd daar een selectie van VRT en NPO programma’s uitgezonden. Vanaf deze zomer zal BVN een 100% Nederlandse NPO-programmering krijgen.

  Het einde van de samenwerking vloeit voort uit een evaluatie in 2020. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V): “Door digitalisering en internationalisering verandert ons mediagebruik ongelofelijk snel, net daarom moeten we partnerschappen uit het verleden kritisch tegen het licht durven houden. We hebben daarom beslist om de overeenkomst met BVN niet te verlengen en te kiezen voor andere samenwerkingsvormen die meer aangepast zijn op de noden van de huidige mediagebruikers.”

  Alternatief via VRT NU

  Al moeten Vlamingen in het buitenland hun vertrouwde VRT-programma’s niet missen. Zo zal je alles kunnen blijven volgen via VRT NU. In de loop van de maand mei zal VRT communiceren hoe Vlamingen in het buitenland gebruik kunnen maken van VRT NU.  Alle informatie vind je dan hier. Vlamingen in Europa die toch via satelliet willen blijven kijken en luisteren, kunnen voor het volledige VRT radio- en tv-aanbod terecht bij TV Vlaanderen.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer