More

  VRT stelt besparingen voor: 116 mensen weg en ‘Thuis’ gaat naar externe partner

  © VRT

  VRT stelt besparingen voor: 116 mensen weg en ‘Thuis’ gaat naar externe partner

  -

  De VRT gaat de komende jaren besparen, daarvoor worden 116 mensen ontslagen. Ook de productie van Thuis wordt uitbesteed aan een extern productiehuis.

  Frederik Delaplace, CEO van de VRT heeft vandaag een plan voorgesteld om de publieke omroep te transformeren. De VRT zal het daardoor met minder personeelsleden moeten doen. “De publieke omroep heeft een multimediale groeisprong nodig en moet die realiseren binnen een uitdagend financieel kader”, zegt Delaplace. “Daarom hebben we een ambitieus transformatieplan klaar waarin we duidelijke keuzes maken en streven naar nog meer efficiëntie in onze werking.”

  Thuis niet meer bij VRT

  In het plan worden er verschillende besparingen doorgevoerd. Zo zal Thuis niet langer door de VRT gemaakt worden. Het programma zal uitbesteed worden aan een externe partner. Daardoor zullen de 70 VRT-werknemers die aan Thuis werken een nieuwe werkgever krijgen. De VRT hoopt met het plan Thuis te laten verder bestaan en de nodige investeringen te realiseren in de mensen, studio’s en technische faciliteiten.

  De VRT zal het de komende jaren met een kleiner personeelsbestand doen. Er zullen 50 medewerkers niet vervangen worden. Bovendien worden 116 werknemers ontslagen. De VRT zal tegelijkertijd 30 nieuwe mensen aannemen met digitale expertise. Bovendien zal VRT een intern productiehuis oprichten, waardoor programma’s aan een lagere kost gemaakt kunnen worden. Dat doet bijvoorbeeld VTM al jaren met PIT. De investering rendeert, want het nieuwe Welkom in de Familie is een productie van PIT.

  Met de aankondiging van dit transformatieplan, start de directie van de VRT constructief overleg met de vakorganisaties over de uitwerking ervan, om samen de multimediale ambities van de VRT te realiseren.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer