More

  VRT en VTM leggen opnames ‘Thuis’ en ‘Familie’ stil door coronavirus

  Advertentie

  -

  Ook in de televisiewereld heeft het coronavirus zijn impact. Eén en VTM beslisten zopas – na onderling overleg – om de opnames van ‘Thuis’ en ‘Familie’ stil te leggen. De gezondheid van cast en crew gaat voorop.

  Eén en de ploeg van Thuis hebben beslist om de opnames voor de dagelijkse fictiereeks voorlopig stil te leggen tot en met 3 april. Nadat we de voorbije dagen al voorzorgen namen, nemen we nu deze veiligheidsmaatregel om mee het coronavirus te helpen indijken. De beslissing komt er ook na overleg met VTM, daar worden om dezelfde reden de opnames van de dagelijkse reeks Familie stil gelegd.

  “Een dagelijkse fictiereeks is een zeer specifieke productie”, legt netmanager Olivier Goris uit. “Cast- en crewleden werken op verschillende studio-sets waar de ruimte beperkt is, en interactie en fysiek contact tussen acteurs is in vele scenes onvermijdelijk. Bovendien zijn zowel bij cast als crew verschillende leeftijdsgeneraties vertegenwoordigd. Daarom willen we zeker risico’s vermijden en nemen we deze beslissing. We zijn in Vlaanderen niet de enige die dit doen.”

  © VRT

  Op Eén blijven de afleveringen van Thuis doorlopen. Momenteel zijn er nog zeker tot en met vrijdag 17 april afleveringen. Hetzelfde is van toepassing voor VTM-reeks ‘Familie’. Het is nog onduidelijk wanneer de opnames terug opgestart worden.

  Andere fictie ook stilgelegd

  Binnen haar fictieaanbod neemt Eén ook voor ‘Loslopende wild en gevogelte’ de beslissing om de opnames stil te leggen tot en met 3 april. Het productieproces is er anders dan bij ‘Thuis’ maar door afzeggingen (van bijvoorbeeld locaties) is beslist om ook hier een pauze in te lassen. Andere fictieproducties van Eén bevinden zich niet in de opnamefase en kunnen daardoor doorgaan. DPG Media bekijkt nu wat er met andere producties die op de planning staan, gaat gebeuren.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer