More

  © VIER

  Harry Potter beslist over de finale en een zwakke filmpjesronde voor Ella Leyers: dit was ‘De Slimste Mens ter Wereld’

  -

  Cabaretière Els De Schepper nam het vanavond op tegen het onoverwinnelijke duo Lecompte-Leyers. De Schepper speelde sterk, maar werd in de finale alsnog door Ella naar huis gestuurd.

  De vurige cabaretière Els De Schepper was vanavond de nieuwkomer in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Delphine Lecompte en Ella Leyers kamperen al een tijdje in de quiz en lijken stilaan onoverwinnelijk. De juryleden vanavond waren Adriaan Van den Hoof en Jan Jaap van der Wal. Bekijk de meest hillarische fragmenten uit de aflevering in de compilatie.

  Zwakke avond voor Ella

  Ella had vanavond haar avondje niet, dat mag ook weleens na vijftien afleveringen. De moeilijke puzzel kreeg ze niet opgelost en ook het videofragment rond ‘Down The Road’ leverde haar weinig trefwoorden op. Bij de fotoronde kon ze wel makkelijk scoren.

  Els speelde sterk. Zo kon ze een heleboel seconden in de wacht slepen tijdens de fotoronde over afkortingen en ook het videofragment over Luk Alloo, Will en Sandy Tura leverde haar een voltreffer op. Vlak voor het laatste videofragment rond de treinramp in Buizingen was alles nog mogelijk. Delphine en Ella konden slechts één trefwoord vinden, Els verwarde het fragment met de treinramp in Wetteren, waardoor ze geen trefwoorden in de wacht kon slepen. Delphine werd uiteindelijk bekroond tot winnaar van de avond.

  Eindstand voor de finale: Delphine Lecompte won met 361 seconden, Els De Schepper had 337 seconden en Ella Leyers kon 202 seconden in de wacht slepen.

  De finale

  Het verschil in seconden werd door Ella snel weggewerkt. Een vraag over de eerste vijf titels van de Harry Potter-saga betekende het eindvonnis voor De Schepper. Ze nam niet de tijd om na te denken en werd door Ella naar huis gespeeld. Ella keert morgen terug voor haar 16e deelname.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie