More

  Volvo zal vanaf nu de topsnelheid beperken tot 180 km/u

  Advertentie

  -

  Snelheidsduivels moeten op zoek naar een nieuw automerk. De Zweedse autobouwer Volvo zal de topsnelheid van zijn nieuwe voertuigen voortaan beperken tot 180 km/u. De topsnelheid zal ook verder beperkt kunnen worden, voordat je hem uitleent aan anderen.

  Voortaan zal de topsnelheid van iedere nieuwe Volvo beperkt worden tot 180 km/u. Dat maakte de Zweedse autobouwer vandaag bekend. Volvo Cars beloofde eerder om een dergelijke beperking in te voeren en houdt daarmee nu woord. Naast de snelheidsbegrenzer zal iedere Volvo nog verder beperkt kunnen worden. Met Care Key kan je namelijk de topsnelheid verder beperken, bijvoorbeeld voordat je hem uitleent aan andere familieleden of aan jonge, onervaren bestuurders. 

  Met de snelheidsbeperking van 180 km/u en de Care Key geeft de autobouwer een krachtig signaal. “Wij vinden dat een autofabrikant een verantwoordelijkheid draagt om de verkeersveiligheid te helpen verbeteren”, aldus Malin Ekholm, hoofd van het Volvo Cars Safety Centre. “Onze snelheidsbegrenzende technologie en de dialoog die daarmee op gang werd gebracht, past in die gedachtegang. De snelheidsbegrenzing en Care Key helpen mensen niet alleen na te denken en te beseffen dat te snel rijden gevaarlijk is, maar bieden tegelijkertijd ook extra gemoedsrust en bevorderen een beter rijgedrag.”

  Kritiek

  De begrenzing stuitte bij de aankondiging op heel wat kritiek, maar Volvo vindt het zijn morele plicht om actie te ondernemen die uiteindelijk levens kan redden. De ingebouwde veiligheidstechnologieën en slim infrastructuurontwerp zijn boven bepaalde snelheden niet meer voldoende om ongevallen met ernstige verwondingen en dodelijke letsels te vermijden. In 2018 vielen nog 318 dodelijke verkeersslachtoffers in Vlaanderen.

  BronVolvo
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer