More

  Volkswagen stelt zijn elektrische SUV ID.4 voor: vanaf 49.950 euro

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Na de ID.3 is het voor Volkswagen tijd om hun eerste volledig elektrische SUV op de markt te brengen. Maak kennis met de Volkswagen ID.4.

  De Volkswagen Group zet hard in op elektrische wagens. Met de ID.3, de Skoda Enyaq iV en binnenkort de Seat el-Born heeft de groep al een behoorlijke catalogus aan elektrische voertuigen. Met de ID.4 brengt Volkswagen voor het eerst een volledig elektrische cross-over op de markt. En Volkswagen heeft er grote plannen mee. Zo zal het voertuig in zowel Europa, de VS en China geproduceerd worden. Tot 2029 wil Volkswagen tot 75 volledig elektrische modellen op de markt brengen.

  De ID.4 is 4,58 meter lang en is daardoor 7 cm korter dan de Skoda Enyaq iV. Het uiterlijk herkennen we van de ID.3, zo zit er opnieuw een lichtstrip in de voorkant ingebouwd, al blijft dat op de goedkopere modellen beperkt tot een niet-lichtgevende witte strip. Binnenin is de ID.4 erg ruim en dankzij een lichtstrip kan je tot 30 verschillende kleuren aan het interieur geven.

  https://www.youtube.com/watch?v=sgqgywj-kf0

  De nieuwe ID.4 zit boordevol nieuwe technologie. Wie kiest voor de ID.4 1st Max krijgt zo goed als alle mogelijke opties. Dat gaat van ledmatrixkoplampen tot een panoramisch dak. Leuke gimmick is dat de voor- en achterlichten allerlei animaties kunnen afspelen. Ook de ACC wordt een stuk slimmer, zo zal ACC stop & go rekening kunnen houden met verkeersborden, de bebouwde kom en kruispunten. Volkswagen belooft dat het voertuig in dat geval zelfstandig zijn snelheid zal aanpassen. Binnenin vind je standaard een 10 inch scherm, dat kan je upgraden tot 12 inch. Ook een head-up display met augmented reality behoort tot de optielijst.

  204 pk

  De ID.4 verschijnt voorlopig in twee versies: de ID.4 1st en ID.4 1st Max. Hij komt op dit moment met slechts één motor van 204 pk en 310 Nm. Optrekken van 0 naar 100 km/u duurt 8,5 seconden en is begrensd op 160 km/u. In 2021 volgt een topversie met meer vermogen. Je kan met de ID.4 in 30 minuten zo’n 320 kilometer snelladen. De batterij is 77 kWh groot en biedt tot 520 kilometer rijbereik (WLTP). Volkswagen garandeert dat de batterij na acht jaar of 160.000 kilometer nog minstens 70% van haar oorspronkelijke capaciteit heeft.

  De ID.4 1st is beschikbaar vanaf 49.950 in Duitsland. De ID.4 Max zal 59.950 euro kosten. Dit najaar zouden de voertuigen op de markt verschijnen.

  Check meer beelden

  © Volkswagen
  © Volkswagen
  © Volkswagen
  © Volkswagen
  © Volkswagen
  © Volkswagen

  © Volkswagen
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie