Volgende week trekken Evi Hanssen, Imke Courtois en Jani Kazaltzis de oceaan over met zeilschip voor nieuwe ‘Over de oceaan’

© VIER

Vanaf volgende week trekken zes bekende Vlamingen de Atlantische oceaan over met een zeilboot. VIER start namelijk de opnames voor het nieuwe ‘Over de oceaan’. Onder andere Charlotte Vandermeersch, Evi Hanssen en Imke Courtois wagen zich aan de tocht.

Volgende week starten de opnames van het eerder aangekondigde en bijzonder avontuurlijke Woestijnvisprogramma ‘Over de Oceaan’ voor VIER. De voltallige bemanning tuigt zich op voor de meest onvoorspelbare tocht van hun leven. Voor persoonlijke ontdekkingen en inzichten, voor het gevaar en de aantrekkingskracht van het zeemansleven en voor de ziel van de oceaan

Aangetrokken tot het onbekende gooien zij binnen enkele dagen de trossen los in Lanzarote en nemen ze er ook voor onbepaalde tijd afscheid van hun dichte familie en vrienden. Van daar uit zeilen ze maar liefst 5000 kilometer over de indrukwekkende Atlantische oceaan om in december aan te meren in Guadeloupe. Wanneer ze vertrekken is duidelijk, hun aankomst veel minder. De zes bekende Vlamingen die zich aan de tocht wagen zijn: Charlotte Vandermeersch, Otto-Jan Ham, Dominique Persoone, Jani Kazaltzis, Evi Hanssen en Imke Courtois.

Onder het toeziend oog van de uitzonderlijk ervaren kapitein Piet Smet, maar zelf zonder enige ervaring, zonder enige ondersteuning van buitenaf, zonder assistentieschip in de buurt en ver weg van het vasteland zullen ze non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, in storm en in stilte, de wind zal alles beslissen.

Over de Oceaan is in 2020 te zien op VIER.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in