More

  Voetbalfans opgelet! Er komt een voetbal-pretpark bij PortAventura in Spanje

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Een pretpark gebaseerd op voetbal en specifieker de Spaanse voetbalcompetitie, dat komt er in het Spaanse Salou in pretpark PortAventura World. Over enkele jaren verschijnt daar ‘The Beat Challenge’.

  Aan de Costa Dorada ligt het Spaanse pretpark PortAventura World. Naast het reguliere park is er sinds 2002 ook een waterpark en sinds 2017 ook Ferrari Land. Vanaf 2021-2022 verschijnt er een “digitale ervaring en themarestaurant”, dat zal helemaal in het thema zijn van LaLiga, dat is de Spaanse voetbalcompetitie. In de tweede fase komt er ook een LaLiga-attractie ter waarde van 40 miljoen euro. 

  Apart themapark

  In de laatste fase plannen PortAventura World en LaLiga een apart themapark. Daar is een investering van 100 miljoen euro mee gemoeid. Waarom nu een pretpark over voetbal, nota bene een gratis sport? Wel daar zeggen ze het volgende over: “LaLiga staat synoniem voor entertainment. Met deze joint venture in samenwerking met een marktleider in vrijetijdsbeleving, in de vorm van PortAventura World, versterken we het concept en bieden we onze clubs de opportuniteit om hun merken wereldwijd te versterken naar een jonger, meer familiegericht publiek.”

  We weten nog niet welke attracties er op het programma staan. Al komt er vermoedelijk wel wat spectaculair. In Ferrari Land staat bijvoorbeeld al de snelste en hoogste attractie van Europa.

  Bekijk de plannen

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie