More

  ‘Vlaanderen vakantieland’ keert terug: nieuw seizoen dit voorjaar

  ‘Vlaanderen vakantieland’ keert terug: nieuw seizoen dit voorjaar

  -

  Het iconische ‘Vlaanderen vakantieland’ keert terug naar het scherm. VRT werkt momenteel aan een nieuwe versie van het programma. Het wordt een kort programma va 15 minuten om de Vlaming te inspireren zijn eigen streek te verkennen.

  Het programma liep eerder al van 1990 tot 2015, maar werd door besparingen bij de openbare omroep stilgelegd. Eén van de bekende presentatoren van het programma was Saartje Vandendriessche, of Saartje opnieuw de presentatie op zich neemt is nog onduidelijk. 

  Succes ‘Reizen Waes: Vlaanderen’

  Vanwaar nu de plotse terugkeer? De VRT dankt het aan het succes van ‘Reizen Waes: Vlaanderen’, dat bewijst dat de Vlaming in COVID-tijden meer dan ooit zin heeft om te genieten in eigen streek. “Als openbare omroep hebben we een gidsfunctie, mensen begeleiden in de wirwar van mogelijkheden”, legt VRT CEO Frederik Delaplace uit. “In deze bizarre tijden, waarin we niet of moeilijk naar het buitenland kunnen reizen, willen we mensen inspireren om eropuit te trekken in onze regio en bijzondere plekken en activiteiten te ontdekken. Vlaanderen vakantieland is altijd geliefd gebleven bij de Vlaming. Met de hedendaagse invulling die het nu zal krijgen, zal deze sterke titel terug voor veel inspiratie bij de kijkers zorgen.”

  De volledig vernieuwde versie van ‘Vlaanderen vakantieland’ wordt een wekelijks programma van 15 minuten dat zich volledig focust op Vlaanderen. Het wil kijkers inspireren om de eigen regio te ontdekken en er komt een brede waaier aan bestemmingen, ervaringen en activiteiten aan bod doorheen de reeks. Een aantal bekende en minder bekende gezichten zullen in het programma te zien zijn en nemen de kijkers mee op avontuur en delen hun ervaringen.

  ‘Vlaanderen vakantieland’ is later dit voorjaar te zien op Eén en keert ook nadien nog terug.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie